«ماگا» علیه اروپا؛ چرا ترامپ قاره سبز را آماج حملات خود قرار داده است؟

دوشنبه 26 مرداد 1405
15:59
«ماگا» علیه اروپا؛ چرا ترامپ قاره سبز را آماج حملات خود قرار داده است؟ نشریه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت دولت دونالد ترامپ و جریان «ماگا» با این ادعا که اروپا در مسیر افول تمدنی قرار گرفته است، رویکردی تهاجمی‌تر در قبال متحدان اروپایی آمریکا در پیش گرفته‌اند؛ رویکردی که با حمایت از جنبش‌های راست‌گرا و ملی‌گرا در اروپا، شکاف دو سوی اقیانوس اطلس را عمیق‌تر کرده است.

العالم - اروپا

نشریه فایننشال‌تایمز در گزارشی نوشت: مقام‌های دولت دونالد ترامپ آموخته‌اند که برای پیشی نگرفتن از رئیس‌جمهوری غیرقابل پیش‌بینی آمریکا، در انتخاب واژه‌های خود با احتیاط عمل کنند؛ اما درباره یک موضوع، ظاهرا همواره آماده اظهارنظرهای تند هستند: اروپا.

از معاون رئیس‌جمهوری به پایین، مقام‌های آمریکایی خود را در قامت نیروهایی معرفی کرده‌اند که ماموریت دارند تمدن غرب را از قاره‌ای که آن را خاستگاه این تمدن می‌دانند، نجات دهند. به باور آنها، مهاجرت گسترده، محدودیت‌های آزادی بیان و واگذاری حاکمیت ملی، نه‌تنها روابط دو سوی اقیانوس اطلس، بلکه اساسا خود مفهوم اروپا را تهدید می‌کند.

دولت ترامپ با این استدلال که اروپا باید از خودش نجات پیدا کند، از احزاب و جنبش‌های همسو در دو سوی اقیانوس اطلس حمایت کرده است. جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، حتی در آستانه انتخابات مجارستان برای ویکتور اوربان نخست‌وزیر پیشین این کشور و یکی از چهره‌های شاخص جریان راست عوام‌گرا و ملی‌گرا، تبلیغ کرد؛ انتخاباتی که در نهایت به شکست اوربان انجامید.

در وزارت خارجه آمریکا نیز میلیون‌ها دلار کمک برای گروه‌های همسو در اروپا اختصاص یافته است؛ گروه‌هایی که هدف خود را مقابله با «سانسور» و ایجاد «پیوندهای تمدنی» میان آمریکا و اروپا اعلام کرده‌اند.

تمرکز دولت ترامپ بر اروپا شکاف فراآتلانتیکی را عمیق‌تر کرده و این پرسش را در میان مقام‌ها و تحلیلگران دو سوی اقیانوس اطلس مطرح کرده است که چرا جنبش «ماگا» به سراغ اروپا آمده است؟

سارا راجرز معاون وزیر خارجه آمریکا در امور دیپلماسی عمومی و یکی از صریح‌ترین منتقدان اروپا در دولت ترامپ، می‌گوید هدف دولت صرفا ایجاد درگیری نیست.

او به فایننشال تایمز گفت: راهبرد امنیت ملی ما و دیگر اظهاراتی که مطرح کرده‌ایم، اغلب در قالب انتقاد از اروپا یا حمله به اروپا بیان می‌شوند، اما من این چارچوب را به کار نمی‌برم.

راجرز افزود: وقتی درباره این مسائل موضع می‌گیریم، به این دلیل نیست که مردم آمریکا یا ما به‌عنوان نمایندگان آنها به دنبال درگیری با اروپا برای خود درگیری هستیم؛ بلکه به این دلیل است که از بسیاری جهات خود را با بریتانیا و اروپا هم‌هویت می‌دانیم، در مواجهه با برخی چالش‌ها، همه ما درگیر یک مساله مشترک هستیم.

0% ...

آخرین اخبار

دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با خانواده شهید لاریجانی


مراسم بزرگداشت چهلم «آقای شهید ایران»؛ مصلای امام خمینی(ره) تهران


طرح جدید برای محدودکردن اختیارات جنگی ترامپ مقابل عمان


ماجرای تغییر ارز ترجیحی داروها/ موج جدید گرانی داروها آغاز نمی‌شود


درخواست شرکت‌های روسیه از دولت در پی بزرگترین حمله پهپادی به مسکو


عراقچی: تصور ایران ضعیف به‌طورکامل از بین رفته است


تجلیل وزیر امور خارجه از معلمان و دانش‌آموزان شهید


سرلشکر ایزدی: دست دشمن به صنعت هسته‌ای ما نرسید


قالیباف: تنگه هرمز تا رفع محاصره و تحریم نفت باز نمی‌شود


عادی‌سازی پنهان در پوشش ورزش؛ ریاض چگونه میزبان اشغالگران شد؟