"حسین امیر عبداللهیان" شامگاه یکشنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه العالم، گفت: ورود به منزل آیت الله شیخ عیسی قاسم روحاني عاليقدر که از رهبران مهم جهان اسلام است، خطایی راهبردی و استراتژیک بود.
وی افزود: نوع حمله و شراكت برخي از كشورهاي منطقه در همراهي نيروهاي امنيتي و نظامي براي ورود به منزل ايشان، با واكنش هاي متعدي در بحرين همراه شد.
امیرعبداللهیان اظهار داشت: بنده نیز به صراحت اعلام كردم كه حكومت بحرين وارد خطوط قرمز مسلمانان شده است و الان هم مايلم با صداي بلند اعلام كنم كه مساله شيخ عيسي قاسم به جهان اسلام مربوط است و نه صرفا يك موضوع داخلي در بحرين.
امیرعبداللهیان ادامه داد: وزير خارجه بحرين در واكنش به موضع ايران، به دبيركل سازمان ملل، خانم اشتون و اتحاديه عرب نامه هايي نوشت و ايران را به دخالت در امور داخلي بحرين متهم كرد؛ كه چنيين چيزي به هیچ وجه صحت ندارد.
وی تأکید کرد: ایران در امور داخلي بحرين دخالت نمي كند؛ بلکه كساني در امورداخلي بحرين دخالت كرده اند كه هنوز تانك ها و نيروهاي نظامي شان در بحرين وجود دارد.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: دوستان ما در بحرين اين را نمي بينند اما موضع ايران را در حمايت از يك عالم جهان اسلام دخالت تلقي مي كنند.
معاون وزیر خارجه اظهار داشت: توصيه نخست ما به وزير محترم امور خارجه بحرين اين است که .. به خوبي ميدانيد ايران هيچ دخالتي در بحرين نداشته و ندارد زیرا اگر دخالت مي كرد اکنون و ضع طور ديگري بود.
امیرعبداللهیان ادامه داد: دوم اینکه به جاي نامه پراكني به دبيران كل مجامع بين المللي نامه اي دوستانه به مردم بحرين بنويسند و رابطه شان را با توجه جدي به مطالبات مردم صميمي كنند.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ما هيچ دخالتي در بحرين نداريم و توصيه مي كنيم بحرين از طريق گفت وگوي ملي وارد راهكار سياسي شود.
وی افزود: توصيه مي كنيم که خطوط قرمز را رعايت كنند و رفتاري نكنند كه جهان اسلام حساسيت نشان دهد.
عبداللهیان در خصوص احتمال بازداشت آیت الله شیخ عیسی قاسم گفت: حكومت بحرين آنقدر بي تدبير و غيرحكيمانه رفتار نخواهد كرد كه بخواهد شيخ عيسي قاسم را بازداشت كند.
عبداللهیان درباره تحولات کنونی بحرین اظهار داشت: چيزي به عنوان گفت وگوي ملي جدي و فراگير را در بحرين شاهد نيستيم؛ البته طرف هاي مختلف سعي كردند درگفت وگوها شركت كنند اما طولاني شدن اين گفت وگوها و عدم ورود افراد مؤثر از جانب حكومت و از جانب معارضان، و تداوم سركوب و خشونت در بحرين باعث شده چيزي به عنوان گفت وگوي ملي در بحرين به نتيجه مورد قبول نرسد.
معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: البته تا كنون مقامات بحرين چندين بار از ايران خواسته اند به برون رفت از اين وضعيت كمك كند، ولی ما هر بار عليرغم اعلام آمادگي، جديتي را از سوي دولت بحرين شاهد نبوده ايم .