مفتی مصری: نظرات ابن‌تیمیه عامل ایجاد داعش است

دوشنبه 28 دی 1394
22:43
مفتی مصری: نظرات ابن‌تیمیه عامل ایجاد داعش است العالم - مفتی سابق مصر با بیان این که تفکرات "ابن تیمیه" بدعتی بی‌سابقه است، گفت: همین تفکرات عامل اصلی پیدایش داعش است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، "علی جمعه" مفتی سابق مصر گفت: عقیده ابن تیمیه به "توحید سه گانه" و اینکه توحید شامل توحید ربوبیت، توحید الهی و توحید عقیده است، بدین معناست که فردی ممکن است که مسلمان باشد ولی از نظر ابن تیمیه کافر است و همین مساله موجب پیدایش داعش شده است.

پایگاه "مصرس" به نقل از "علی جمعه" نوشت: ابن تیمیه بدعتی را ایجاد کرد که پیش از آن شاهد آن نبودیم؛ باور وی مبنی براینکه توحید مشتمل بر توحید ربوبیت، الهی و عقیده است، بدین معناست که شخصی که مسلمان است، از نظر ابن تیمیه کافر است و همین مساله علت اصلی پیدایش داعش است اما علما این اظهارات وی را رد کردند و وی در پاسخ تاکید کرد که چنین منظوری نداشته است.

جمعه در گفت وگو با "عمرو خلیل" مجری برنامه "والله اعلم" در شبکه "سی .بی.سی" تصریح کرد: تفاوت میان اشاعره و سلفیه در این است که اشاعره مسلمانان را تکفیر نمی کنند و آن ها خداوند متعال را جسم نمی بینند، این درحالیست که سلفی ها دراین مساله که خداوند شی است یا نه ، شک و تردید دارند ، آن ها معتقدند که خداوند سبحان وتعالی می نشیند و این باور آن ها درجمله "ثم استوى على العرش" قابل مشاهده است و این مساله، زمینه اختلاف میان سلفی و اشاعره در تجسم خداوند متعال است، اما آن ها در موارد دیگر با یکدیگر اتفاق نظر دارند.

گفتنی است، ابن تیمیه بنیانگذار عقاید انحرافی وهابیان است که سعودی ها او را "شیخ الاسلام" می نامند و محمد بن عبدالوهاب در قرن 12 هجری، فرقه استعماری وهابیت را با استفاده از عقاید تکفیری وی ابداع کرد.

0% ...

آخرین اخبار

فرمانده نزاجا: برای پاسخ قاطع به هرگونه تهدید آماده هستیم


وزارت دفاع: دست رزمندگان اسلام را پرتوان‌تر خواهیم کرد


پاسخ بقائی به نخست‌وزیر آلبانی: برای درک و شعور مردم خودتان احترام قائل باشید


واشنگتن‌پست: ترامپ در بن‌بست راهبردی فزاینده گرفتار شده است


توقف جنگ در منطقه منوط به پایان عملیات نظامی در غزه است


رسانه های عبری: ایران توانست معادله منطقه ای جدید ایجاد کند


اطلاعیه دوم ستاد بزرگداشت عروج خونین امام مجاهد شهید


سازمان ملل: آمریکا فورا تحریم‌ها علیه کوبا را لغو کند


هو شدن رئیس جمهور آمریکا در نیویورک


ایروانی: تبادل نظرات برای رسیدن به متن نهایی با آمریکا ادامه دارد