به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، در مقاله ای در نشریه "آرگومنتی آی فکتی" آمده است که با وجود تمرکز بر مباحث اقتصادی که موضوع مذاکرات اولیۀ دو طرف بود، رئیس جمهور ترکیه و روسیه در نشست روز نهم آگوست خود که پشت درهای بسته برگزار شد، به بررسی مسألۀ سوریه پرداختند.
کاهش تجارت نفت ترکیه با داعش
ویکتور نادیین رایوسکی، مدیر آکادمی مطالعات سیاسی و اجتماعی منطقۀ دریای سیاه و خزر، در این زمینه می گوید: «اردوغان همچنان مخالف بشار اسد است و اصرار به رفتن او دارد اما در حال حاضر ناچار است علاوه بر حمایت از مخالفان اسد، تلاش خود را برای مبارزه با تروریسم به خصوص داعش نشان دهد. از این رو داعش به دلیل کاهش حجم تجارت نفت و مشکلاتی که عناصر تروریستی در ترکیه با آن روبرو هستند، از دست مقامات ترک خشمگین است».
نقش اردوغان در کاهش تجارت نفت به جنگنده های روسی مربوط است که بیش از دو هزار خودروی نفتکش از مجموع دوازده هزار خودرویی را که در قاچاق نفت به کار می رود، منهدم کرده اند.
آمادگی ترکیه برای بستن مرزها به روی داعش
وی می افزاید: «معتقدم که ترک ها از حمایت برخی گروه های طایفه ای نزدیک به خودشان از جمله ترکمن ها دست برنمی دارند و از طرفی آمادگی بستن مرز برای پیچیده کردن اوضاع داعش را دارند».
در مقالۀ این نشریه در پاسخ به این سوال که آیا روسیه دست از حمایت کردها در سوریه برخواهد داشت یا خیر، از قول "یوگنی ساتانووسکی"، مدیر آکادمی خاورمیانه،آمده است: «در مقایسه با ترکیه، روسیه در سوریه برگ های برندۀ بیشتری دارد. از این رو از مواضع خود دست نخواهد کشید. مشخص است که حملات هوایی بسیار دقیق، باعث برگرداندن رمق به ارتش سوریه شد. بعد از کودتای نافرجام ترکیه، افسران ارتش ترکیه که در مواضع معارضان مسلح سوری در مناطق مختلف حضور داشتند، فراخوانده شدند و گرنه هم اکنون مانند افسران سعودی در محاصره بودند».
راه حل های میانه می تواند به این صورت باشد که اردوغان از حمایت جبهة النصره و شرکای تجاری اش در داعش دست بردارد و در مقابل، بشار اسد علاوه بر تضمین امنیت ترکمان های مخالف خود، در دولت آیندۀ سوریه به آنها جایگاه و مسئولیت های محلی به آنان اعطا کند.
202 ـ 211