جدال درکنگره برای منع فروش 1.5میلیارد سلاح به عربستان

چهارشنبه 17 شهريور 1395
11:48
جدال درکنگره برای منع فروش 1.5میلیارد سلاح به عربستان ده ها نماینده کنگره آمریکا در تلاش هستند تا برای جلوگیری از کشتار بیشتر مردم یمن، مانع از اجرایی شدن قرارداد 1.5 میلیارد دلاری سلاح و مهمات به عربستان شوند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، قصد دارد یک میلیارد و 500 میلیون دلار اسلحه و مهمات به عربستان بفروشد.
با این حال، شصت و چهار نماینده جمهوری خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا مخالفت خود را با این اقدام دولت اوباما اعلام کرده اند.
تِد لیو پیشگام نمایندگان مخالف فروش اسلحه به عربستان از کاخ سفید خواسته است که از درخواست خود برای موافقت کنگره با قرارداد فروش اسلحه به عربستان صرف نظر کند.
این نمایندگان در نامۀ خود به اوباما آورده اند: این حمله نظامی (تجاوز عربستان به یمن) تأثیر بسیار نگران کننده ای در اوضاع شهروندان داشته است. طبق گزارش دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد 3 هزار و 704 غیرنظامی در یمن کشته شده اند که در میان آنها هزار و 121 کودک وجود دارند و 2 میلیون و 800 هزار نفر نیز در داخل کشورشان آواره شده اند و 83 درصد مردم نیز برای زنده ماندن نیاز به کمک های بشردوستانه دارند.
در این نامه آمده است: تصمیم گیری درباره فروش سلاح های بیشتر به عربستان سعودی مستلزم دادن وقت لازم و کافی به کنگره برای بررسی آن است.
نمایندگان اعلام کردند: به کنگره مهلت 30 روزه برای بررسی قرار داد تسلیحاتی جدید داده شده است در حالی که نمایندگان از آگوست (مرداد ماه) در تعطیلات به سر می برند و به همین دلیل پس از پایان تعطیلات فرصت اندکی برای بررسی قرارداد خواهند داشت و شاید نتوانند مانع اجرایی شدن این قرارداد شوند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه 19 مرداد ماه (9 آگوست) با قرارداد جدید فروش اسلحه به عربستان موافقت کرد.
طبق گزارش مورخ فوریه 2016 ( بهمن ماه 1394) انستیتوی بین المللی تحقیقات صلح استکهلم ؛ عربستان دومین کشور بزرگ وارد کننده اسلحه در جهان است .
این انستیتو در گزارش سالانه خود اعلام کرد که 33 درصد از اسلحه و مهمات صادراتی در جهان ساخت آمریکاست و آمریکا بین سال های 2011 و 2015 بزرگترین صادرکننده اسلحه در جهان بود.

214 ـ 211

0% ...

آخرین اخبار

اعتراف ترامپ به هدف قرار گرفتن ناوشکن های آمریکائی توسط نیروی دریایی ایران


پیام رئیس مجلس شورای اسلامی در چهلمین روز شهادت سردار ابراهیم‌زاده


گفت‌وگوی تلفنی پاکستان و قطر برای کاهش تنش‌ها در غرب آسیا


نشست سبو؛ گام تازه "آسه‌آن" برای مدیریت بحرانهای منطقه ای وجهان


حمایت مسکو از تصمیم پکن مبنی بر رد تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران


ایران حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت را به شدت محکوم کرد


نیروی دریایی ارتش، ناوشکن‌های آمریکایی را از تجاوز به دو نفتکش ایرانی پشیمان کرد


دعوت از آحاد ملت ایران برای شرکت در مراسم گرامیداشت شهیدان دکتر لاریجانی و فرزند برومندش


دادگاه فدرال آمریکا تعرفه‌های جهانی ترامپ را غیرقانونی خواند


هشدار قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) به آمریکا و حامیان او