گیاهان گوشت‌خوار چگونه شکار می‌کنند؟

گیاهان گوشت‌خوار چگونه شکار می‌کنند؟
دوشنبه 23 اسفند 1395 - 15:09

گیاهان گوشت‌خوار با ۵ روش، شامل چسبندگی، مکندگی، بسته شدن برگ‌‌ها، افتادن طعمه در گودال گیاه و ایجاد تله طعمه خود را به دام می‌اندازند.

العالم - گوناگون

گزارش تصویری از انواع گیاهان گوشت‌خوار را ببینید.

این گیاه گوشت‌خوار با تغییر دادن حالت برگ‌های خود می‌تواند از حیوانی به بزرگی یک‌ قورباغه تا موجودات تک سلولی را بخورد و هضم ‌کند. ساختن تله برای این گیاه کاری دشوار است، به این علت که برگ‌‌های گیرنده آن چندان مناسب برای عمل فوتوسنتز نیستند و رشدی بسیار آهسته دارند.

 

گیاهان گوشت‌خوار معمولا از حشرات تغذیه می‌کنند. آن‌ها از طریق شکار، مواد معدنی لازم برای ادامه حیات، به‌ویژه نیتروژن را در مناطقی که برای زیست آن‌ها مناسب نیست ذخیره می‌کنند.

 

مهم‌ترین خصوصیت گیاه گوشت‌خوار "ونوس" حرکت سریع برگ‌‌های آن است، که به شکل بادبزن است و مانند تله عمل می‌کند.

 

"ونوس" رشد بسیار کندی دارد. دست کم ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد که قابلیت شکوفایی پیدا کند. گیاه "ونوس" در پاییز غیرفعال شده و به خواب زمستانی می‌رود.

 

قطر بوته این گیاه ۱۸ تا ۲۵ سانتیمتر است و دارای تعداد زیادی غده‌های قرمز رنگ به بلندی ۷ سانتیمتر و کلفتی ۵ میلیمتر است. برگ‌های این گیاه نیش‌دار هستند .

 

حرکت این گیاه برای شکار طعمه بسیار سریع است. بدنه‌ی این گیاه برای گرفتن طعمه خود مثل عنکبوت یا مگس، در زمانی کم‌تر از ۱ ثانیه بسته می‌شود. قسمت گیرنده این گیاه حدود ۱۰ سانتیمتر و قطر آن ۵ سانتیمتر است.

 

به علت دانه‌های برس مانند در دو طرف قسمت گیرنده این گیاه، فرار طعمه امکان پذیر نیست.

 

"نپنتس" نوعی گیاه گوشت‌خوار است که فقط در ماداگاسکار وجود دارد. ۹۴ در صد طعمه این گیاه مورچه‌ها هستند. "نپتس" شکلی قیف‌ مانند دارد که طعمه درون آن که حالت چاه دارد، می‌افتد. رشد این گیاه حدود ۲۶ سانتیمتراست.

 

گیاهان گوشت‌خوار بسته به سرعت گرفتن طعمه و هضم آن به دو گروه فعال و غیرفعال تقسیم‌بندی می‌شوند.

 

گیاهان گوشت‌خوار با ۵ روش، طعمه خود را به دام می‌اندازند: ۱- از طریق چسبندگی ۲- از طریق مکندگی ۳- از طریق بسته شدن برگ‌‌ها ۴- از طریق افتادن طعمه در گودال گیاه ۵- از طریق ایجاد تله.

 

برگ این گیاه در حالت باز به صورت محدب است. در این حالت تله منتظر سیگنال از طرف طعمه است تا بسته شود.

 

گیاه "دوروسرا" در کشور‌های آلمان، اطریش و سوئیس تحت حمایت محیط زیست است. این گیاه دارای مواد مختلفی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به‌کار گرفته می‌شوند.

 

ویژگی این گیاه گوشت‌خوار، غدد چسبنده برگ‌های آن است که باعث گرفتار شدن طعمه شده و رشد گیاه را در مناطقی که مواد معدنی کافی ندارند امکان‌پذیر می‌کنند.

 

برگ‌های گیرنده گیاه "دوروسرا" دارای قدرت حرکت متفاوتی هستند که باعث به دام انداختن طعمه می‌شوند. برگ‌های آن می‌توانند تا ۱۸۰ درجه انحنا پیدا کنند و حشرات را به طور کامل در برگیرند.

منبع : dw

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها