العالم - گوناگون
استفاده از پلاستیکهای نفتی برای بستهبندی مواد غذایی از سالها پیش رایج بوده، اما بازیافت این پلاستیکها بسیار دشوار است.
این پلاستیکها سالهای زیادی بعد از دفع زباله باقی میمانند.
محققان دانشگاه لیتوانی، روش جدید بستهبندی مواد غذایی را ارائه دادهاند که نه تنها زیست تخریبپذیر است، بلکه به تازگی مواد غذایی هم کمک میکند و ماندگاری موادغذایی در این بستهبندیها بیشتر از پلاستیک معمولی است.
آنها از پلاستیک ترکیبی سلولز با نانوذرات عصاره میخک و نانوذرات یونی نقره در بستهبندی مواد غذایی استفاده کردهاند.
این مواد از کامپوزیت سلولز گیاهی، شامل عصاره میخک همراه با نانوذرات نقره یونی هستند که ویژگی ضداکسیدکنندگی از طریق اتصال رادیکالهای آزاد و اثر ضدمیکروبی با کشتن میکروارگانیسمها را فراهم میکنند.
علاوه بر این، نقره باعث خاصیت الاستیکی بیشتر و قویتر میشود.
محققان اظهار کردند : این مواد بعد از دورریختن، در مدت کمتر از دو سال تجزیه میشوند.
این دانشگاه در حال تجاری کردن این فناوری است.
لازم به ذکر است در حالی که این دانشگاه در حال استفاده از عصاره میخک و نانوذرات نقره برای تازه نگهداشتن مواد غذایی است، سایر موسسات هم در حال توسعه بستهبندی مواد غذایی تجزیهپذیر با استفاده از عصاره دانه گریپفروت، اسانس پونه کوهی و پروتئین شیر هستند. منبع : ایسنا