العالم - گوناگون
بر اساس این گزارش، فهرست روزنامه مذکور از پیشرفته ترین سلاح های روسیه به شرح ذیل است:
۱- آر اس ۲۸ سارمات: موشک قاره پیمای موسوم به «شیطان ۲» و مجهز به کلاهک هسته ای ۱۰ تنی با قدرتی دو هزار برابر بمب های به کار رفته در بمباران هیروشیما و ناگازاکی ژاپن که با وزن ۱۰۰ تن و برد ۱۱ هزار کیلومتر می تواند بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالت های آمریکا را هدف قرار دهد و پیش بینی می شود سال آینده میلادی به ناوگان موشکی روسیه بپیوندد.
۲- تی ۱۴ آرماتا: پلتفرم رزمی دارای توانایی انجام وظایف تانک، پدافند هوایی، توپ و خودروی جنگی که در سال ۲۰۱۵ میلادی از آن رونمایی شده و علاوه بر آن که نسبت به رقبای خارجی خود از وزن کمتر و سرعت بیشتری برخوردار بوده، قرار است به سیستم رادار مورد استفاده در جنگنده های روسیه نیز مجهز شود.
۳- پروژه ۶۷۷ کلاس لادا: زیردریایی دارای صدای کمتر و سیستم جنگی جدیدتر نسبت به نسل های پیشین و مجهز به اژدرهای پیشرفته دارای توانایی انهدام کشتی ها و زیردریایی های دیگر که به دلیل توانایی بالا در استتار می توان به آن لقب «زیردریایی شبح» را داد.
۴- ۹ کی ۷۲۰ اسکندر: سامانه موشکی بالستیک کوتاه برد قادر به حمل کلاهک هسته ای که از جمله پیشرفته ترین و دقیق ترین سامانه های جهان به شمار می آید به گونه ای که ظرف یک دقیقه به حالت آماده باش درمی آید، از توانایی انهدام اهداف در فاصله ۳۰۰ کیلومتری برخوردار بوده و به دلیل سرعت و قدرت بالایی که دارد، رهگیری آن غیر ممکن است.
۵- او تی آر ۲۱ توشکا: موشک بالستیک تاکتیکی کوتاه برد که پیشرفته ترین مدل آن با یک تن و ۸۰۰ کیلوگرم وزن و برد ۱۸۵ کیلومتری، از توانایی حمل کلاهک متعارف و یا کلاهک هسته ای تاکیکی برخوردار است.
۶- اس ۴۰۰ تریومف: سامانه دفاعی زمین به هوای قادر به تشخیص ۱۰۰ هدف و درگیری با ۱۲ هدف به طور همزمان که با قابلیت استفاده از سه نوع موشک مختلف در محدوده ۴۰۰ کیلومتری، دست کم دو برابر سامانه پاتریوت آمریکا برد دارد و پیشرفته ترین سامانه دفاع موشکی در جهان به شمار می آید.
۷- سوخو ۳۴: جنگنده بمب افکن دو سرنشینه و دو موتوره با برد چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر و سرعت نهایی هزار و ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت، از موشک های هدایت شونده هوا به هوا برای انهدام اهداف زمینی و همچنین موشک های میان برد هدایت شونده و بمب های غیر هدایت شونده استفاده می کند و در جریان جنگ سوریه نیز از سوی ارتش روسیه با موفقیت به کار گرفته شد.
۸- پروژه ۷۷۵ کلاس راپوچا: کشتی های شناور ترابری که نزدیک به ۱۵ فروند از آنها از جمله «مینسک»، «کالیلینگراد»، «کورولف»، «الکساندر شابالین»، «یامار» و «آزوف» هم اکنون مشغول فعالیت هستند جایی که هر یک از آنها به توپ های ۵۷ و ۷۶.۲ میلیمری و موشک های ضدهوایی مجهز بوده و توانایی حمل یک گردان از تفنگداران دریایی و خودروهای جنگی آنها را دارند.
۹- زیردریایی کلاس کیلو: زیردریایی نظامی با طول ۷۰ تا ۷۴ متر، غوص در عمق ۲۴۰ تا ۳۰۰ متر و سرعت ۱۸ تا ۴۶ کیلومتر بر ساعت در موقعیت های مختلف که توانایی بارگیری نزدیک به چهار هزار تن در زیر آب و باقی ماندن در آن جا برای ۴۵ روز را دارد، از کم صداترین زیردریایی های با سوخت دیزل در جهان به شمار می آید و به ۱۸ تا ۲۴ اژدر و حتی موشک های ضدکشتی، مین های دریایی و موشک های ضدهوایی کوتاه برد مجهز است.
۱۰- زیردریایی کلاس بُری: زیردریایی ۱۷۰ متری با سرعت ۲۸ تا ۵۶ کیلومتر بر ساعت و توانایی حمل کلاهک هسته ای بالستیک و تاکتیکی که از مدل پیش از خود بسیار کوچک تر بوده و در نتیجه قدرت مانور بالاتری دارد و شناسایی و رهگیری آن دشوارتر است.
وبسایت شفقنا