"اودي سيگل" گزارشگر کانال دو تلویزیون رژیم اشغالگر در اینباره گفت: "اسراييل مي خواست به فلسطيني ها نشان دهد که سفره هاي مجاني وجود ندارد، بنابراين در قبال درخواست فلسطين براي عضويت در يونسکو وابسته به سازمان ملل سکوت نخواهد کرد".
وی افزود: "بحث هايي بر سر بلوکه کردن اموال مطرح شد و در پايان مقرر شد که به ساخت دو هزار آپارتمان مسکوني در قدس، گوش عتسيون و معالي ادوميم سرعت داده شود. مجازات فلسطيني ها به بهانه اي ديگر براي جهان تبديل شد تا از آن براي محکوم کردن اسراييل استفاده کند ".
در ادامه این گزارش بخشهایی از اظهارات "ويکتوريا نولند" سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا پخش شد که گفته بود : "بيانيه ديروز درباره تسريع ساخت و ساز در قدس و کرانه باختري ما را بسيار نااميد کرد. ما همچنان مخالفتمان با اين کار را براي دولت اسراييل توضيح خواهيم داد. بارها و بارها گفته ايم که اقدامات يک جانبه از سوي هر يک از دو طرف به تلاش ها براي ازسرگيري مذاکرات مستقيم آسيب مي رساند".
گزارشگر کانال دو تلویزیون رژیم اشغالگر خاطرنشان کرد: "آلمان ، اتحاديه اروپا و انگليس نيز اين اقدام را محکوم کردند. " هيگ " وزير خارجه انگليس تاکيد کرد که شهرک ها قانوني نيستند ... در شوراي هشت نفره (کابينه اسراييل) نيز برخي از وزيران از اين تصميم ابراز ناخرسندي کردند ... و ايهود باراک، ماريدور ... و تزيپي ليوني مشکلات اساسي اين گونه اقدامات را توضيح دادند".
تزيپي ليوني گفت: "اينکه به جاي گسترش شهرک ها ، بگوييم حالا که اين طور شد ما هم شهرک ها را گسترش مي دهيم، سبب خواهد شد شهرک ها و به ويژه منافع اسراييل زير سئوال برود؛ بنابراين عملا به جاي اينکه کسي را مجازات کنيم، در واقع بر خلاف منافع اسراييل عمل مي کنيم و اين اشتباهي راهبردي است".
گزارشگر تلویزیون رژیم اشغالگر اظهار داشت: "نخست وزير که سال هاست ادعا مي کند ساخت و ساز اقدامي تحريک آميز نيست بلکه ضرورتي واقعي است، دريافت که مطرح کردن ساخت و ساز به عنوان مجازاتي ضد فلسطيني ها گام سياسي رو به عقبي خواهد بود، با وجود آن که اين کار يک ضرورت سياسي داخلي در قبال فشارهاي ليبرمن وزير خارجه را برطرف مي کند؛ و از سوي ديگر هزينه اي بر تشکيلات خودگردان تحميل مي کند. نتانياهو سعي کرد اين موضع گيري را تا حدودي تصحيح کند".
در همین راستا بنيامين نتانياهو اظهار داشت: "ما در قدس ساخت و ساز مي کنيم، زيرا اين حق و وظيفه ما براي اين نسل و نسل هاي آينده است، بنابراين اين کار به مثابه مجازات نيست بلکه به منزله حقي مسلم ملت ما در ساختن پايتخت ابدي خود است".
گزارشگر تلویزیون رژیم اشغالگر خاطرنشان کرد: "نتانياهو به قدس اشاره کرد و نامي از معالي ادوميم و گوش عتسيون نبرد. اين گام اول است ، کابينه هشت نفره بار ديگر تشکيل جلسه خواهد داد تا درباره سرنوشت ماليات فلسطيني تصميم گيري کند. ليبرمن و اشتاينتس قطع پرداخت اين ماليات را خواستارند. باراک توضيح مي دهد که اين کار به فروپاشي تشکيلات خودگردان خواهد انجاميد که به نوبه خود به فعاليت عناصر امنيتي در فلسطين آسيب خواهد رساند ، جامعه جهاني نيز از چنين طرحي استقبال نخواهد کرد".
دکتر "وفيق ابراهيم" نويسنده و تحليلگر سياسي در برنامه العین الاسرائیلیه شبکه العالم، درباره تصمیم رژیم اشغالگر برای سرعت بخشیدن به ساخت شهرک ها گفت: بهانه لازم به اسراييل داده شد تا بتواند کرانه باختري را کاملا ببلعد و ساکنان فلسطيني آن را آواره ديگر کشورها کند. در واقع آمريکا با قطع کمک هاي خود از يونسکو به همه روندهاي سازش پايان داد و حتي بساط روند سازش بر اساس توافقنامه اسلو و وادي عربه را برچيد.
وی افزود: در واقع راهبرد آمريکا در منطقه خاورميانه بر دو پايه استوار است : نفت و اسراييل. آمريکا براي دفاع از اسراييل در برابر به رسميت شناخته شدن کشور فلسطين در سازماني صرفا علمي و فرهنگي اقدام به قطع کمک هاي خود به آن سازمان بين المللي کرد.
وفیق ابراهیم خاطرنشان کرد: عرب ها بايد بدانند که آمريکا اجازه نمي دهد که هيچ تعرضي به اسراييل صورت گيرد و اينک باز هم به اسراييل براي شهرک سازي در کرانه باختري چراغ سبز نشان داده است. از زمان انعقاد پيمان اسلو تاکنون بيش از نيم ميليون صهیونیست در قدس و کرانه باختري اسکان داده شده اند بنابراين ديگر چيزي براي فلسطيني ها باقي نمانده است.