فيصل عبد الساتر چهارشنبه در مصاحبه با شبکه خبري العالم تصريح کرد: برخورد اتحاديه عرب و کشورهاي عربي با بحران سوريه با برخورد آنها با همه بحران هاي سابق کاملا متفاوت است به طوري که اتحاديه عرب در هيچ يک از حوادث منطقه از تونس گرفته تا مصر ، ليبي ، بحرين و يمن حضور نداشته و هيچگونه طرحي ارايه نداده است.
وي افزود: شرم آور است که اتحاديه عرب در برابر عضو موسس و تاثير گذاري مانند سوريه از زبان تهديد و هشدار استفاده کند. سوريه پروتکل مربوط به کميته ناظران را رد نکرده بلکه ملاحظاتي داشته است و برخي کشورهاي عربي مانند الجزاير از آن حمايت کرده اند.
عبد الساتر اظهار داشت: نخست وزير قطر همه اصلاحات درخواستي سوريه در خصوص پروتکل را رد کرد و با عجله به نشست پايان داد گويا دستوري از يک کشور غربي براي در تنگنا قرار دادن سوريه صادر شده است.
اين کارشناس لبناني با تاکيد بر اين که کسي بحران داخلي سوريه را کم اهميت نمي داند ، گفت: نظام و در راس آن بشار اسد رييس جمهور سوريه به بحران اذعان کرده اند اما زماني که دخالت خارجي وجود دارد ديگر شرايط مطرح کردن درخواست برخي حقوق دموکراتيک فراهم نيست بلکه بايد کشور را از دخالت هاي خارجي مصون نگه داشت.
وي مخالفان ملي در سوريه را به تعامل با نظام و آغاز گفت وگوي واقعي به منظور حل مشکلات دعوت کرد و افزود: اقدامي که قطر انجام مي دهد نقشي است که براي آن در غرب به منظور مهار آثار بيداري اسلامي در منطقه برنامه ريزي شده است.
کارشناس لبناني تصريح کرد: رسانه هاي عربي وجود گروه هاي مسلح در سوريه را که اقدامات خشونت بار انجام مي دهند ، کتمان مي کنند.
عبد الساتر به فاصله گرفتن کشورهاي عربي تاثيرگذار مانند مصر و عربستان از ايفاي نقش منطقه اي اشاره کرد و اظهار داشت: ترکيه قصد دارد اين خلا را در مقابله با محور ايران و سوريه که با سياست هاي به اصطلاح محور ميانه روي آمريکايي در منطقه مخالف است، پر کند.