با الهام از پرندگان ساخته شد

پهپادی که روی سطوح عمودی فرود می‌آید +تصاویر

چهارشنبه 18 مرداد 1396
21:04
پهپادی که روی سطوح عمودی فرود می‌آید +تصاویر تیمی از مبتکران دانشگاه "شربروک" کانادا پهپاد خودکاری ساخته‌اند که قادر است روی سطوح عمودی فرود بیاید.

العالم - گوناگون

سامانه جدید، "پهپاد خودکار چند مدله شربروک" (S-MAD) نام دارد و جزئیات آن هفته گذشته در کنفرانس "ماشین زنده 2017" (Living Machine 2017) ارائه شد؛ این فناوری برنده "جایزه بهترین مقاله رباتیک" (Best Robotics Paper Award) شد.

تیم علمی از توانایی پرندگان برای تغییر دادن مسیر پروازشان و نشستن بر روی سطوح عمودی در لحظه آخر الهام گرفت و به دنبال تقلید از این قابلیت برای ساخت یک پهپاد خودکار مجهز به بال ثابت برآمد. محققان هزاران شبیه‌سازی مدل‌بندی آیرودینامیک را قبل از اعمال این توانایی به پهپاد جدید تهیه کردند.

این سامانه ابداعی در ابتدا با سرعت7 تا 9 متر در ثانیه و به طور افقی به سمت یک دیوار پرواز می‌کند. سپس حسگر لیزری آن، دیوار را شناسایی می‌کند و سیستم کنترل بازخورد، سرعت پهپاد را به یک تا سه متر در ثانیه می‌رساند و در نهایت، وضعیت آن را به صورت عمودی زاویه‌دار در می‌آورد.

همزمان فشار موتور این پهپاد افزایش می‌یابد تا وضعیت آن را هنگام نزدیک شدن به دیوار عمودی کند. پس از آن، پاهای میکروفیبری پهپاد بر روی دیوار قرار می‌گیرند و سیستم تعلیق با خاموش کردن پروانه، انرژی جنبشی ناشی از برخورد آن با دیوار را جذب می‌کند. تیم علمی مدعی است این پاها قادر به حرکت روی هر سطح سختی از جمله دیوارها، بتن و گچ هستند.

با جای‌گیری پهپاد بر روی دیوار، این فناوری می‌تواند تا پرواز بعدی آنجا بماند و سپس پروانه خود را روشن کرده و دوباره اوج بگیرد.

مبتکران معتقدند این نوع پهپادها را می‌توان برای انجام ماموریت‌های گسترده به کار برد چون قادرند متوقف شوند و انرژی را در مکان‌هایی که پهپادهای دیگر قادر به ورود نیستند ذخیره کنند. بنابراین می‌توان از چنین سامانه‌هایی برای عملیات‌های نظارتی بلندمدت استفاده کرد؛ با این حال، با داشتن توانایی فرود بر روی سطوح عمودی، همچنین می‌توان از آن‌ها برای بازرسی ساختمان‌ها یا در نواحی حادثه‌دیده استفاده کرد.

منبع : isna

0% ...

آخرین اخبار

عراقچی: تبادل پیام‌ها در ارتباط با خاتمه جنگ بین ایران و آمریکا در جریان است


طرح نتانیاهو برای غصب ۷۰ درصد اراضی غزه+فیلم


رایزنی مکرون با رهبران عرب منطقه درباره مذاکرات ایران و آمریکا


شورای امنیت سازمان ملل درباره لبنان تشکیل جلسه می‌دهد


انتقاد نبیه بری از تلاش‌ها برای مقصر جلوه دادن حزب‌الله


عملیات شهادت طلبانه؛ 4 شهرک نشین صهیونیست در کرانه باختری زخمی شدند+ فیلم


شکار MQ-1 تا F-35؛ آسمان منطقه دیگر برای هواپیماهای آمریکایی امن نیست+ فیلم


چرا رژیم صهیونیستی حملات خود به جنوب لبنان را تسریع کرده است؟+ فیلم


تعداد شهدای لبنان به سه هزار و ۴۱۲ نفر رسید


انتقاد شدید معاون سابق ترامپ از عملکرد دولت فعلی آمریکا