ظریف: آمریکا برجام را نقض کند ایران می‌تواند از توافق خارج شود

شنبه 15 مهر 1396
17:36
ظریف: آمریکا برجام را نقض کند ایران می‌تواند از توافق خارج شود وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای هشدار داد در صورتی که آمریکا برجام را نقض کند ایران می‌تواند از این توافق خارج شود.

العالم - ایران / سیاسی

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه «الجزیره»، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را به واسطه تهدیداتش در خصوص عقب‌نشینی از برجام مورد انتقاد قرار داد.

ظریف گفت که اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا «به صلح و امنیت منطقه کمک نمی‌کند» و به منافع طولانی مدت آمریکا ضربه وارد می‌کند.

وی تصریح کرد که درصورت نقض برجام از سوی آمریکا ایران آماده است از این توافق خارج شود. 

ترامپ به طور مداوم توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) را بدترین توافقی دانسته که تاکنون درباره آن مذاکره صورت گرفته است.

ظریف ضمن هشدار درباره اینکه جامعه بین‌الملل دیگر نمی‌تواند در صورت نقض برجام به آمریکا اعتماد کند، گفت: «فکر می‌کنم که این یک بیانیه ناآگاهانه است زیرا قطعاً هر توافقی برای تمامی طرفین یک توافق کامل نیست، می‌بایست توافق کمتر از کامل باشد تا تمامی طرفین بتوانند آن را بپذیرند».

وزیر خارجه کشور ایران تصریح کردکه هرگونه اقدام آمریکا در نقض برجام به عقب‌نشینی نسبی یا کامل ایران از برجام منجر می‌شود و ایران از تهدید تحریم‌ها هراسی ندارد.

ظریف گفت: «توافق هسته‌ای، نتیجه 10 سال ژست و دو سال مذاکرات بوده است. متأسفانه این دولت قصد بازگشت به ژست را دارد. انها (رهبران آمریکا) ما را در مقابل تحریم‌های آمریکا ایمن کرده‌اند. از چشم‌انداز جهانی، اینطور به نظر می‌رسد که آمریکا به تحریم‌ها اعتیاد پیدا کرده است».

وزیر خارجه ایران همچنین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی را به دلیل نقشی که در ترغیب آمریکا برای ترک برجام مورد انتقاد قرار داد.  

ظریف در خصوص روابط ایران و عربستان گفت: «ما تمایل داریم درباره اختلافاتمان با عربستان سعودی وارد گفت‌وگو شویم....ما اعتقاد نداریم که روابط ایران و عربستان باید به شکل فعلی آن باشد».

وی درباره عربستان گفت: «ما معتقدیم که ژست عربستان در خلیج‌فارس یک ژست مثبت نیست، (همچون) سیاست‌هایی که آنها در قبال قطر در پیش گرفتند. عقایدی که آنها برای گل‌آلود کردن آب مورد استفاده قرار می‌دهند و سیاست‌هایی که پیامدهای تأسف‌بار فاجعه‌آمیزی برای منطقه ما به همراه آورده است، با این سرپوش‌های صادر کردن انقلاب‌ها، قابل توجیه نیست».  

0% ...

آخرین اخبار

رضایی: جنگ بعدی، ترامپ را رسواتر و بی‌آبروتر خواهد کرد


پاسخ وزارت دفاع ایران به یاوه گویی های ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران


بروجردي: هیچ اغماضی در قبال حاکمیت خود بر تنگه هرمز نخواهیم داشت


گفت‌وگوی تلفنی وزیرامور خارجه ایران و با همتای قطری


رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر کشور پاکستان: حضور آمریکا در منطقه زمینه‌ساز ناامنی است


ولایتی: تهدیدات ترامپ افتادن وی در تله راهبردی با طناب "اسرائیل" است


پزشکیان: وحدت امت اسلامی، باعث شکست مداخلات ماجراجویانه فرامنطقه‌ای است


هشدار اتحادیه اروپا نسبت به حمله نظامی آمریکا به تاسیسات انرژی ایران


سناتور سندرز: دیگر نباید بودجه‌ای برای جنگ‌های بی‌پایان آمریکا هزینه شود


غریب‌آبادی: ایران تعرض به میراث فرهنگی خود را در چارچوب مسئولیت بین‌المللی پیگیری می‌کند