واشنگتن: آمریکا از وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران استقبال می‌کند

سه شنبه 23 آبان 1396
17:30
واشنگتن: آمریکا از وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران استقبال می‌کند یکی از مقامات دولت آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از هرگونه اقدام اتحادیه اروپا برای وضع تحریم‌های جدید علیه برنامه موشکی ایران استقبال می‌کند.

العالم - آمریکا

یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا روز سه‌شنبه (امروز) اعلام کرد که هرگونه اقدام اتحادیه اروپا برای وضع تحریم‌های جدید علیه برنامه موشک بالستیک ایران و فعالیت‌های این کشور در خاورمیانه «جالب و مفید» است.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در مقایسه با «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا، موضع جنگ‌طلبانه‌تری در قبال ایران اتخاذ کرده است، گفته بود که برنامه موشکی ایران می‌بایست سرکوب شود و همچنین خواستار تنبیه ایران به واسطه نقشی که در یمن و سوریه دارد، شده است.

بنا بر این گزارش، اتحادیه اروپا که در تلاش برای حفظ برجام هستند، می‌گویند که مسئله موشکی و موضوعات امنیت منطقه‌ای از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس،‌فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) مجزا است.

این مقام آمریکا در حالی از وضع تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران استقبال کرده است که «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن رد درخواست ایالات متحده برای افزایش فشارها علیه ایران، گفت این اتحادیه هیچ برنامه‌ای برای بررسی تحریم‌های جدید علیه تهران ندارد.

به نوشته نشریه «وال‌استریت ژورنال» موگرینی با تاکید بر اینکه تحریم‌های جدیدی در دستور کار نیست، گفت: «ما نه امروز و نه هفته گذشته درباره تحریم‌های بیشتر از طرف اتحادیه اروپا علیه ایران، صحبت نکردیم.»

وی با بیان اینکه برنامه موشکی بالستیک ایران در دایره مباحث توافق هسته‌ای نبوده، تاکید کرد این موضوع هرگز در گفت‌وگوهای مقامات اروپایی با آمریکایی در ماه‌های اخیر مطرح نشده است.

هفته گذشته، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، احتمال وضع تحریم‌های جدید علیه ایران را مطرح کرد و گفت که درباره برنامه موشکی ایران به دنبال شلیک یک موشک از یمن به سمت عربستان سعودی، «بسیار نگران» است.

این مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران در «بروکسل» پایتخت بلژیک در پاسخ به سؤالاتی درباره موضع واشنگتن درباره وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: « به طور قطع، این یک اقدام جالب و احتمالاً مفید از سوی اتحادیه اروپا خواهد بود».

موشکی در تاریخ 4 نوامبر از یمن به سمت عربستان سعودی شلیک شد که در نزدیکی فرودگاه ریاض رهگیری شد و هیچ تلفاتی نیز برجا نگذاشت.

عربستان مدعی است که ایران، این موشک‌ها را در اختیار انصارالله یمن قرار داده است که ایران این ادعاها را رد کرده است و همچنین اظهارات ماکرون را رد کرده و تأکید دارد که برنامه موشکی این کشور کاملاً حالت دفاعی دارد و هیچ ارتباطی به بسته هسته‌ای ندارد.

موگرینی ادامه داد: «موشک‌های بالستیک در دامنه برجام نیست. این بحث و پیشنهادی است که هرگز در ماههای اخیر در میز ما مطرح نشده است و پیش‌بینی نمی‌شود که در آینده نزدیک نیز چنین موضوعی مطرح شود».

این مقام دولت آمریکا حاضر نشد بگوید که کنگره چه اقداماتی را در پی اقدام ترامپ انجام خواهد داد اما گفت که هرگونه تحریم‌های جدید آمریکا، افراد و مؤسساتی را که مستقیماً در حوزه های نگران کننده دخیل هستند را هدف قرار خواهد داد.

وی توضیح داد: «ما می‌بایست انتظار مشاهده تداوم استفاده از ابزار تحریم‌های آمریکا در حوزه‌هایی چون گسترش تسلیحات کشتار جمعی، حمایت از سازمانهای تروریستی و وخامت اوضاع حقوق بشری در داخل ایران را داشته باشید».

این مقام آمریکایی همچنین ادامه داد که غرب همچنین باید به افزایش فشار بر روسیه تا زمان ملغی شدن الحاق 2015 کریمه به روسیه و اجرای توافق صلح در شرق اوکراین را ادامه دهد. 

بر اساس این گزارش، تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا علیه مسکو که تجارت با بخش انرژی، دفاعی و مالی را محدود می‌کند تا پایان ژانویه 2018 بر جای خود باقی است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

وزیر امور خارجه وارد قرقیزستان شد


واکنش کاربران به انتشار تصویر لامین یامال روی پهپاد ایرانی


محله الزیتون غزه در آتش می‌سوزد... و آوارگان فلسطینی، مرگ و اشغالگری را به چالش می‌کشند


سرلشکر محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی شدید خواهد بود


تأکید تهران و بغداد بر همکاری‌های راهبردی، اقتصادی و امنیتی


قالیباف: خودشان را با نفت ۳ رقمی تنبیه کردند!


امضای ۴ موافقتنامه و یادداشت‌تفاهم میان ایران و عراق


وزیر کشور وارد دهلی نو شد


عزیمت وزیر امور خارجه به قرقیزستان


پاسخ سپاه به حمله آمریکا به مسیر زائران اباعبدالله الحسین(ع)


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت