العالم-گوناگون
نتایج تازهترین بررسیها نشان داد، چاقی و دیابت سالانه عامل ایجاد حداقل ۸۰۰ هزار سرطان در سراسر جهان هستند و در این میان زنان بیش از مردان در معرض خطر هستند.
بر اساس دادههای موجود، چاقی و اضافهوزن موجب بروز بیش از ۵۴۴ هزار و ۳۰۰ سرطان در سراسر جهان و در سال ۲۰۱۲ شد؛ دیابت نیز موجب بروز بیش از ۲۸۰ هزار و ۱۰۰ سرطان در همین سال شده است.
به گفته کارشناسان بهداشتی، اگر روند چاقی و ابتلا به دیابت به همین شکل ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۵، دلیل بیش از ۳۰ درصد از سرطانها تنها دو عامل چاقی و دیابت خواهند بود.
محققان میگویند: «چربی بیش از حد بدن منجر به انتشار هورمونهایی میشود که بر چگونگی عملکرد سلولها در بدن تأثیر میگذارد».
این بررسی که در نوع خود اولین است نشان میدهد، اثرات التهابی دیابت و همچنین تأثیر آن بر میزان انسولین و قند خون، ممکن است در بروز سرطان نقش داشته باشد.
محققان دانشگاه لندن، دادههای پزشکی ۱۷۵ کشور را تحت بررسی قرار دادند و دریافتند، عامل بیش از ۳۰ درصد سرطانهای سینه و رحم در زنان مربوط به چاقی و اضافهوزن آنها است.
جاناتان پیرسون اشتوتارد، سرپرست و پژوهشگر ارشد این مطالعه میگوید: «در حالیکه روشن بود بین چاقی و بروز سرطان ارتباط مستقیم وجود دارد، اما ارتباط بین دیابت و سرطان اخیرا مشخص شده است».
دکتر امیلی برنز، از مؤسسه ملی بهداشت انگلیس نیز خاطرنشان کرد: «دیابت مستقیما باعث سرطان نمیشود، اما این مطالعه به شواهدی اشاره میکند که دیابت میتواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش دهد».
تقریبا ۱۲ میلیون نفر در انگلیس در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند و ضروری است که دولت برای کاهش ابتلا به این بیماری اقداماتی را انجام دهد.
خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سرطان را میتوان با حفظ وزن متعادل، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی، عدم مصرف سیگار و الکل به حداقل ممکن رساند.
فارس