العالم ـ آمریکا
قضات این دادگاه مستقر در شهر سانفرانسیسکوی کالیفرنیا در حکم ۷۷ صفحهای خود گفتهاند که رئیس جمهوری آمریکا در سومین فرمان مهاجرتیاش، قانون را نقض کرده و همچنین نتوانسته است که در دادگاه نشان بدهد ورود آن گروه افرادی که تلاش میکند از سفرشان به آمریکا جلوگیری بکند «برای منافع ایالات متحده زیان بار است.»
شعبه نهم دادگاه تجدید نظر در عین حال اجرای این حکم را به تعویق انداخته است. بنابراین تا زمانی که دیوان عالی آمریکا این پرونده جنجالی را نپذیرفته و نظرش را اعلام نکرده حکم دادگاه تجدید نظر قابل اجرا نخواهد بود.
دیوان عالی آمریکا در اوایل ماه دسامبر امسال حکم داد که فرمان مهاجرتی رئیس جمهوری آمریکا درباره شهروندان هشت کشور تا زمانی که شکایتهای حقوقی در دادگاه های تجدیدنظر بررسی میشود به طور کامل اجرا شود.
سومین فرمان ترامپ - که در ماه سپتامبر پس از انقضای فرمان قبلی وی صادر شد - شامل حال شهروندان ایران، لیبی، سومالی، سوریه، یمن، چاد و کره شمالی می شود و مقامات ونزوئلایی را هم در بر می گیرد. وجود کره شمالی در این فهرست نمادین است چون عملا کمتر کسی از این کشور به آمریکا سفر می کند.
در ماه های اخیر یک دادگاه فدرال در مریلند و یک دادگاه استیناف در کالیفرنیا جلوی اجرای قسمت هایی از آن فرمان را گرفته بودند. حکم اخیرا دادگاه استیناف منعکس کننده تصمیم ماه ژوئن دیوان عالی آمریکا بود که در آن زمان اجازه اجرای محدود دستور قبلی ترامپ را داده بود. آن حکم می گفت که دستور دولت نمی تواند شامل حال کسانی شود که دارای پیوندی اصیل با جامعه آمریکا هستند.
براساس آن حکم پیوند اصیل شامل پیوند خانوادگی، داشتن درخواست کار و ویزای دانشجویی می شد.
در ماه اکتبر دادگاهی در ایالت هاوایی موقتا اجرای تازه ترین دستور ترامپ را به طور کامل معلق کرده بود که باعث خشم دولت شد. در پی تصمیم اخیر دادگاه استیناف وکلای دولت فورا از دیوان عالی خواستند که اجازه اجرای کامل فرمان را صادر کند.