تأیید رسمی الحاق بحرین به عربستان

دوشنبه 25 ارديبهشت 1391
03:46
تأیید رسمی الحاق بحرین به عربستان سرانجام پس از چندين ماه زمينه سازي آل سعود و آل خليفه براي مشروعيت بخشيدن به اشغال بحرين، يک مسئول بحريني تأکيد کرد که اين کشور با طرح شاه سعودي براي الحاق به عربستان موافقت کرده است.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، در آستانه برگزاری نشست اعضای شورای همکاری در ریاض، وزیر اطلاع رسانی بحرین اعلام کرد، اتحادیه دوجانبه مورد توافق این کشور با عربستان سعودی، در 4 محور خواهد بود.

"سمیره رجب" گفت: بحرین موافقت کرده است که با عربستان سعودی در چهار محور "امنیت"، "دفاع"، "اقتصاد"، و امور خارجی" خواهد بود.

سمیره رجب اذعان کرد: کشورهای کوچک امروزه نمی توانند به بقا ادامه دهند، و امیدواریم بقیه کشورهای عربی منطقه به این اتحادیه بپیوندند.

"انور عشقی" رییس مرکز مطالعات راهبردی در جده با اشاره به اینکه قرار است در نشست اعضای شورای همکاری در ریاض (امروز دوشنبه) موضوع الحاق بحرین به عربستان تحت عنوان تشکیل اتحادیه بررسی شود، گفت: موضوع تشکیل "اتحادیه" محور اصلی گفت و گو های مشورتی 6 کشور (عربستان، امارات، کویت، عمان، قطر و بحرین) است که هفته آینده با حضور سران کشورهای عضو شورای همکاری در ریاض برگزار می شود.

انور عشقی خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که این اتحادیه به ضرر کشورهای کوچک باشد.

"عبدالخالق عبدالله" استاد علوم سیاسی دانشگاه امارات با پیش بینی اعلام تشکیل اتحادیه بین دو کشور تأکید کرد که همه کشورهای عضو شورای همکاری تمایل به ورود به این اتحادیه را ندارند.



پس از آغاز خیزش مسالمت آمیز مردم بحرین در فوریه 2011، رژیم ال سعود که موجودیت آل خلیفه را در منطقه در خطر می دید، نیروهای خود را تحت عنوان توافقنامه نیروهای "سپر جزیره" برای کمک به سرکوب مردم این کشور به بحرین اعزام کرد.

سرکوب شدید مردم به دست نیروهای آل خلیفه و آل سعود موجب شد سران این دو خاندان برای توجیه علت حضور این نیروهای اشغالگر سعودی در بحرین، و جلوگیری از گسترش اعتراضها به عربستان، به فکر الحاق بحرین به عربستان بیفتند.

"عبدالله بن عبدالعزیز" شاه سعودی در نشست اخیر شورای همکاری در ریاض در نوزدهم دسامبر سال گذشته، از کشورهای عضو دعوت کرد با عبور از مرحله همکاری، وارد مرحله اتحاد در چارچوب یک سرزمین واحد شوند.

"سعود الفیصل" وزیر خارجه سعودی نیز دو هفته قبل در همایش جوانان عرب منطقه تأکید کرد، هماهنگی و همکاری کشورهای شورای همکاری کافی نیست .. و کشورهای عضو شورای همکاری، به تشکیل یک اتحادیه قابل قبول روی آورند.

 



کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

مخالفت قاطع لبنانی‌ها با بیانیه سه جانبه: درخواست‌ها برای توقف مذاکرات وپایبندی به مقاومت


یک کشته و ۳ زخمی بر اثر تیراندازی در مراسم فارغ التحصیلی در آمریکا


ناوشکن‌های آمریکا با شلیک اخطار ارتش، دریای عمان را به سمت اقیانوس هند ترک کردند


ادامه حملات بی امان مقاومت اسلامی لبنان به مواضع نظامیان صهیونیست در جنوب این کشور


حزب‌الله: اتهام زنی دشمنان مبنی برهدف گیری نیروهای یونیفل در دبین توسط نیروهای مقاومت،  دروغی بی‌اساس و آشکار است


موافقت رهبر معظم انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات بیش از دو هزار محکوم قضایی


دیدار مومنی با همتای تاجیکستانی


روسیه: پرهیز از نظامی‌گری لازمه گفت‌وگو بین تهران و واشنگتن است


عراقچی: جهان از توانایی ایران در پاسخ فوری شگفت‌زده شده است


مومنی: تجارت ایران و پاکستان باید به ده میلیارد دلار افزایش یابد