سناتورهای آمریکایی به دنبال تهیه طرحی جهت جلوگیری از فروپاشی برجام

پنج‌شنبه 21 دی 1396
08:05
سناتورهای آمریکایی به دنبال تهیه طرحی جهت جلوگیری از فروپاشی برجام دو عضو ارشد مجلس سنای آمریکا ابراز امیدواری کرده‌اند با انجام اقدامات لازم در کنگره آمریکا بتوانند از خروج دولت ترامپ از برجام جلوگیری کنند.

العالم- آمریکا 

«باب کورکر»، رئیس کمیته روابط خارجی سنا و «بن کاردین»، عضو ارشد دموکرات در این کمیته ابراز امیدواری کرده‌اند رایزنی‌ها و اقدامات آنها بتواند از فروپاشی توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، موسوم به برجام جلوگیری کند. 

این دو نماینده ارشد سنا که رهبری تلاش‌ها برای ایجاد اصلاحات در متن یک قانون قبلی آمریکا درباره نظارت کنگره بر برجام با هدف مجاب کردن دولت آمریکا به ماندن در این توافق هسته‌ای را بر عهده دارند.  

به گزارش پولیتیکو، کاردین و کورکر روز چهارشنبه ابراز امیدواری کرده‌اند بر سر لحن طرحی برای تغییر «قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران» (قانون اینارا، مصوب سال 2015) به توافق برسند. 

 کورکر گفت که در هفته جاری با ترامپ درباره ایران صحبت کرده و قرار است مشاوران رئیس‌جمهور آمریکا مسیر مد نظر آنها درباره برجام را برای او توضیح بدهند.

این نماینده ارشد کنگره همچنین تصریح کرد که هر گونه طرح قانونی مورد توافق بر سر برجام، به متن یک قانون لازم‌التصویب دیگر الحاق خواهد شد. 

وی در جمع خبرنگاران گفت: «این روال نمی‌تواند ادامه داشته باشد و مناسب خواهد بود که ما این طرح قانونی را به یک طرح لازم‌التصویب الحاق کنیم.»

کوردین هم احتمال اضافه کردن چنین طرحی را به یک طرح لازم‌التصویب دیگر رد نکرد. 

ترامپ در سخنرانی ماه اکتبر خود اعلام کرد نمی‌تواند پایبندی ایران به برجام را تأیید کند. او در آن سخنرانی از کنگره خواست آنچه به گفته وی «نواقص متعدد جدی» برجام است را اصلاح کند. 

وی گفت: «من به دولت دستور همکاری نزدیک با کنگره، و همپیمانانمان را صادر می کنم تا به نواقص متعدد جدی قرارداد بپردازند تا رژیم ایران هیچوقت قادر به تهدید جهان با سلاح هسته ای نباشد.  این شامل قسمت سالهای پایانی توافق می باشد که در چند سال آینده محدودیت ها را از روی برنامه هسته ای ایران بر می دارد.»

او در بخش دیگری از آن سخنرانی تهدید کرد «درصورتی که قادر به رسیدن به یک راه حل در این باره با کنگره و هم پیمانان‌مان نباشیم، در این صورت توافق فسخ می شود. برجام تحت بازبینی مداوم است و مشارکت ما می تواند توسط من به عنوان رئیس‌جمهوری، در هر زمانی، لغو شود.»

فارس

0% ...

آخرین اخبار

غریب آبادی در پاسخ به وقاحت آمریکا :کشورهای منطقه باید از عاملان اصلی تجاوز خسارت بگیرند


بیانیه فرمانده قرارگاه حضرت خاتم‌الانبیا(ص) در مورد حمله به رژیم صهیونیستی


حمله اسرائیل به حومه جنوبی بیروت؛ ۲ شهید و ۲۰ زخمی برجای گذاشت


حملی موشکی ایران؛ آژیر خطر در سرزمین های اشغالی به صدا درآمد


گزارشی از قلب تهران: فریاد علیه سکوت جهانی در قبال جنایت مدرسه میناب + فیلم


قلعه‌نویی: فیفا موضوع روادید اعضای تیم ایران را اصلاح کند


گزارش العالم از عملیات ضد صهیونیستی کوخاو يائير که خشم اشغالگران را برانگیخت + فیلم


فرانسه سامانه هوش مصنوعی «آرکادیا» را در رزمایش ناتو آزمایش می‌کند


حسام زیدان خبرنگار مقاومت که جسمش رفت، اما دوربینش باقیست + فیلم


قالیباف:نه به آتش‌بس پایبندند نه به گفتگو باور دارند/دست نیروهای مسلح ما مثل همیشه باز است