العالم ـ ایران ـ اقتصادی
«رضا اردکانیان» روز یکشنبه با بیان اینکه شاخص قیمت نقشی تعیین کننده در مدیریت مصرف دارد، افزود: در شرایطی که کالایی مانند آب بر حسب ظاهر کالایی باارزش به نظر نمی رسد، نمی توان توقع داشت که کشاورز برای مدیریت مصرف هزینه کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سالهای کم آبی در کشور استمرار خواهد داشت، باید به جای مقابله با خشکسالی به سمت سازگاری با کم آبی برویم و اقتصاد و توسعه کشور را بر این اساس سازمان دهیم.
وزیر نیرو اضافه کرد: اگر چه خشکسالی و کم آبی سختی های زیادی برای کشور ایجاد کرده است، اما این شرایط فرصتی فراهم کرده تا به مساله آب و اینکه می خواهیم چگونه با این منابع محدود برخورد کنیم، بیشتر بپردازیم.
اردکانیان با تاکید بر اینکه مجموعه فعالیت های ما باید به سمت استفاده بهینه از آب برود، گفت: در این شرایط باید به جای شاخص «میزان تولید در سطح»، بر شاخص «میزان تولید به ازای هر متر مکعب آب» تمرکز کنیم.
وی اضافه کرد: برای تولید محصولات باید به این نکته ها توجه داشته باشیم که به ازای هر متر مکعب آب چقدر محصول تولید می کنیم؟ کجا باید کشت داشته باشیم؟ چه کِشتی باید داشته باشیم؟ و با چه روش هایی باید آبیاری کنیم؟
به گزارش ایرنا، قانون برنامه ششم توسعه به دولت اجازه داده است که قیمت آب و حامل های انرژی را با رعایت ملاحظات اجتماعی و اقتصادی و حفظ مزیت نسبی و رقابتی برای صنایع و تولیدات، به تدریج تا پایان سال 1399 اصلاح کند.
با این حال همچنان هر مترمکعب آب به طور میانگین با قیمت یک هزار تومان تولید و به قیمت 420 تومان به مشترکان عرضه می شود و هر کیلو وات ساعت برق اکنون با نرخ کمتر از 70 تومان عرضه می شود، در حالی که قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق بدون احتساب سوخت، 100 تومان است.
به عبارتی دیگر، دولت هم اکنون به ازای هر متر مکعب آب، 600 تومان و به ازای هر کیلووات ساعت برق 30 تومان یارانه پرداخت می کند.