العالم- آسیا
'رودی جولیانی' امروز جمعه اعلام کرد آمریکا 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی را برای آزادی این سه زندانی به اندازه کافی تحت فشار قرار داده است.
'سارا ساندرز' سخنگوی کاخ سفید نیز در این ارتباط به خبرنگاران گفت آزاد کردن این زندانیان، «نشانه ای از حسن نیت» پیونگ یانگ پیش از نشست برنامه ریزی شده آمریکا و کره شمالی است اما او حاضر به توضیح بیشتر نشد.
رسانه ها روز گذشته نیز اعلام کردند این سه تبعه بازداشتی آمریکا که در اردوگاه کار کره شمالی بودند به یک هتل در پیونگ یانگ منتقل شده اند.
این اتفاق در حالی است که در سه تا چهار هفته آینده 'دونالد ترامپ' رییس جمهور آمریکا و 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی، قرار است یکدیگر را ملاقات کنند.
کارشناسان معتقدند یکی از پیش شرط های آمریکا برای مذاکره با کره شمالی، آزاد کردن این زندانیان است.
'کیم هاک سونگ'، 'تونی کیم' و 'کیم دونگ چول' سه شهروند آمریکایی هستند که اوایل ماه گذشته میلادی از اردوگاه کار خارج شده و به یک هتل در حومه پیونگ یانگ منتقل شده اند.
این سه نفر متهم به جاسوسی، تلاش برای براندازی و اقدامات خصمانه علیه کره شمالی هستند.
از سوی دیگر و بعد از شدت گرفتن تحولات کره شمالی، ژاپن نیز خواستار آزادی اتباع ربوده شده خود توسط کره شمالی شده است توکیو معتقد است کره شمالی 17 شهروند این کشور را ربوده است این کشور همچنین پیونگ یانگ را به دست داشتن در ناپدید شدن شماری از اتباع این کشور متهم کرده است.
از 17 شهروند ربوده شده ژاپنی 5 نفر آنها در نخستین گفت و گوی 'کویزومی' نخست وزیر وقت ژاپن در سال 2002 میلادی با کره شمالی، آزاد شده و به ژاپن برگشتند.
اما کره شمالی می گوید 8 نفر از ربوده شدگان نیز فوت شده اند ولی از 4 نفر دیگر خبر ندارد و معتقد است این افراد اصلا وارد کره شمالی نشده اند.
موضوع زندانیان آمریکایی در کره شمالی همواره یکی از تنش های دو کشور در چند سال گذشته بوده است واشنگتن بعد از مرگ ' اتو وارمبیر' فشارهای بیشتری در حوزه حقوق بشری بر کره شمالی وارد کرد.
'وارمبایر' یک دانشجو آمریکایی بود که سال گذشته میلادی در حالی که در زندان های کره شمالی به کما رفته بود به آمریکا مسترد شد و بعد از مدتی جان باخت واشنگتن اعلام کرد پیونگ یانگ مسئول مرگ وی بوده است.
در ادامه تحولات شبه جزیره سران کره شمالی و جنوبی جمعه گذشته در روستای مرزی پانمونجوم در مرز دو کره با یکدیگر دیدار کردند ملاقات آنها که بازتاب زیادی در جهان داشت به امضای بیانیه صلح موسوم به 'پانمونجوم' انجامید.
رهبران دو کره در این اجلاس در مورد «خلع سلاح کامل شبه جزیره کره» به توافق رسیده و موافقت کردند «توافق متارکه جنگ به معاهده صلح تبدیل شود و هر اقدام خصمانه علیه یکدیگر را از این به بعد خاتمه دهند».
به هر حال اکنون جهان برای خلع سلاح هسته ای شبه جزیره و تحقق صلح در این منطقه، بعد از اجلاس سران دو کره، منتظر دیدار ترامپ و کیم است دیداری که قرار است به زودی انجام شود.
دونالد ترامپ در توئیتی با اشاره به این اقدام پیونگ یانگ بصورت غیرمستقیم دولت باراک اوباما را سرزنش کرد.
ترامپ در تازه ترین توئیت خود دراین باره نوشت: همانطور که همگان آگاهند، مدت ها پیش دولت قبلی (آمریکا) آزادی سه گروگان (آمریکایی) را از اردوگاه کار کره شمالی خواستار شده بودند، اما کارساز نبود، منتظر باشید.
شبکه تلویزیونی سی ان ان ضمن انتشار پیام توئیت دونالد ترامپ گزارش داد: اما این درحالی است که دو نفر از این افراد اندکی پس از ریاست جمهوری ترامپ از سوی کره شمالی بازداشت شدند.
ایرنا