وزیر بازرگانی آمریکا معاف شدن اروپا از تحریم‌های ایران را بعید خواند

پنج‌شنبه 17 خرداد 1397
17:37
وزیر بازرگانی آمریکا معاف شدن اروپا از تحریم‌های ایران را بعید خواند وزیر بازرگانی آمریکا می‌گوید صدور معافیت تحریمی برای اتحادیه اروپا، برای او غافلگیرکننده خواهد بود.

العالم- آمریکا 

«ویلبر راس» وزیر بازرگانی آمریکا می‌گوید بعید است که دولت این کشور با درخواست اتحادیه اروپا برای معاف شدن از تحریم‌های ایران، موافقت کند.

راس که روز پنج‌شنبه با شبکه «سی. ان. بی. سی» صحبت می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره نامه روز گذشته سه کشور عضو اتحادیه اروپا به آمریکا، گفت: «اگر دولت ما معافیت موثری صادر کند، برای من بسیار غافلگیرکننده خواهد بود.»

دیروز آلمان، انگلستان و فرانسه که سه کشور اروپایی حاضر در توافق هسته‌ای با ایران هستند، به نمایندگی از اتحادیه اروپا، نامه‌ای به آمریکا نوشته و از دولت این کشور خواستند اتحادیه اروپا را از اجرای تحریم‌های ثانویه اعمال‌شده علیه ایران، معاف کند. (جزئیات بیشتر)

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ماه گذشته رسما این کشور را از توافق هسته‌ای با ایران خارج و تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای رفع‌شده ذیل برجام را احیا کرد. آمریکا به شرکت‌های خارجی همکار با ایران سه تا شش ماه برای خروج از بازار ایران فرصت داده است.

کشورهای اروپایی با بیان اینکه خواهان ادامه اجرای توافق هسته‌ای هستند، از ایران خواسته‌اند به این توافق پایبند بماند. ایران تأکید کرده تنها در صورتی به حضور در برجام ادامه می‌دهد که اروپا بتواند تأمین منافع مالی متصور در توافق هسته‌ای را برای ایران تضمین کند.

در نامه دیروز کشورهای اروپایی به آمریکا، تأکید شده بود که در صورتی که تحریم‌های ثانویه علیه شرکت‌های اروپایی همکار با ایران اجرا شوند، بقای برجام به خطر می‌افتد و بعید است که بتوان ایران را به ماندن در توافق راضی کرد.

خبرگزاری «رویترز» دیروز گزارش داد که تیم‌های اعزامی خزانه‌داری آمریکا در اروپا و شرق آسیا به این کشورها تأکید کرده‌اند که تحریم‌ها اجرا می‌شود و شرکت‌های نقض‌کننده آن در معرض ریسک جریمه‌های سنگین قرار می‌گیرند.

آمریکا امروز شرکت چینی «زد. تی. ای» را به دلیل مراودات تجاری با ایران، به پرداخت یک میلیارد دلار جریمه، تغییر هیئت مدیره و پذیرش استقرار یک تیم ناظر منتخب آمریکا در کارخانه، محکوم کرد.

0% ...

آخرین اخبار

حمله رژیم صهیونیستی به جنوب بیروت و ادعای ترور فرمانده یگان رضوان حزب الله


شهادت عزام الحیه فرزند خلیل الحیه از رهبران حماس


دزدی دریایی جدید آمریکا با ادعای نقض محاصره ایران


بقایی: دولت میزبان جام‌جهانی موظف به انجام وظایفش است


بقائی: خشک مغزی منشأ خودفریبی است


گفت‌ وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و توافق اولیه آتش بس


اعتراض ایران به موضع عجولانه اتریش درباره ادعای حمله به امارات


بقائی: مذاکره با دیکته و اخاذی تفاوت دارد


نمایندگی ایران در سازمان ملل: تنها راه‌حل تنگه هرمز پایان جنگ است


سردار جوانی: پشتیبانی مردم اصلی‌ترین مولفه قدرت نظام است