ترکیه.. خط لوله گاز جدید برای اروپا

چهارشنبه 23 خرداد 1397
01:33
ترکیه.. خط لوله گاز جدید برای اروپا

ترکیه یک خط لوله گاز جدید برای تغذیه گاز اروپا افتتاح کرد.

العالم - ترکیه

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: خط لوله گاز جدید ترکیه - جمهوری آذربایجان با هدف هدایت گاز طبیعی از جمهوری آذربایجان به اروپا از طریق آناتولی، روز سه شنبه به دست رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه افتتاح شد تا وابستگی اروپا به نفت و گاز روسیه کمتر شود.

این خط لوله موسوم به تاناپ Tanap با بودجه ای هشت و نیم میلیارد دلاری ساخته شده است و از جمله طرح های بزرگ زیرساختی رئیس جمهور ترکیه است که در چارچوب کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری و مجلس این کشور قرار گرفته است. انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پیش از موعد ترکیه قرار است 24 ژوئن آینده ( دوازده روز دیگر) برگزار شود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: رئیس جمهور ترکیه این خط لوله گازی را در جریان مراسمی با شرکت همتاهای خود از کشورهای جمهوری آذربایجان، صربستان، اوکراین و رئیس بخش ترک نشین قبرس افتتاح کرد. اردوغان در این مراسم گفت:  "تاناپ آخرین دستاورد حسن همجواری ماست. همچنین از پروژه های دیگری در آینده خبر می دهد".

 این لوله گازی به طول 1850 کیلومتر گاز به لوله گازی قفقاز جنوبی وصل می شود که این یک گاز را در میدان عظیم گازی شاه دنیز در دریای خزر پمپ می کند و سپس به راهش از طریق جمهوری آذربایجان و گرجستان به ترکیه ادامه می دهد. سوی دیگر لوله گازی به لوله ترانس آدریاتیک وصل می شود که گاز طبیعی را از طریق یونان و آلبانی به ایتالیا می رساند. مجموعه این سه لوله گازی - تاناپ،  قفقاز جنوبی و ترانس آدریاتیک - یک  "کریدور گازی جنوبی" به ارزش نزدیک به چهل میلیارد دلار است که در چارچوب اراده اروپا برای کاهش وابستگی اش به گاز روسیه در بستر تنش های شدید سال های اخیر بین اروپا و روسیه، طراحی و اجرا شده است.

لوله گازی تاناپ در زمان عملیاتی شدن کامل سالانه ده میلیارد متر مکعب گاز را به اروپا و شش میلیارد متر مکعب را به ترکیه منتقل می کند. اولین تحویل گاز از طریق این لوله برای اروپا در سال 2020 اتفاق می افتد.

0% ...

آخرین اخبار

نخست‌وزیر عراق عازم تهران شد


پاکستان و عمان بر لزوم خودداری از تشدید تنش در منطقه تاکید کردند


افشای سفر محرمانه رئیس جدید موساد به واشنگتن


یورش نظامیان صهیونیست به کرانه باختری و بازداشت چند فلسطینی


غربال دروغ حقیقت را پنهان نمی‌کند... و جلاد نمی‌تواند به قربانی تبدیل شود، ای آل‌سعود


سازمان بسیج مستضعفین: برای نبرد با دشمن اهریمنی تا آزادی قدس آماده‌ایم


یمن دو نفتکش سعودی را در دریای سرخ هدف قرار داد


۶۳ کشور مشمول تعرفه تجاری صفر از سوی چین شدند


مالزی در مقابل فشار آمریکا عقب‌نشینی نمی‌کند


سپاه خطاب به ملت اردن : حق قانونی و شرعی و منطقی ماست که پایگاه آمریکایی مبدا تجاوز به کشورمان را هدف قرار دهیم


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت