العالم - آسیا
این کاهش ها به ویژه در سهام بانک های بزرگ این کشورها نمود بیشتری داشت. کارشناسان اقتصادی می گویند که تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای افزایش تعرفه واردات آلومینیوم و فولاد از ترکیه در روز جمعه که ارزش لیر، واحد پول این کشور را با 18 درصد کاهش روبرو کرد، یکی از دلایل این کاهش است.
علاوه بر این برخی عوامل دیگر مانند بازگرداندن تحریم های ایران و بروز تنش در روابط ریاض و اوتاوا، بازارهای این کشورها را تحت تاثیر خود قرار داده است.
این گزارش می افزاید: بحران ترکیه بیشترین تاثیر را بر روی بازار سهام قطر گذاشته است به نحوی که این بازار در پایان معاملات روز یکشنبه با 2.6درصد، بیشترین کاهش را نشان داده است.
شاخص سهام بورس بازار قطر در پایان معاملات روز یکشنبه به 9635 واحد رسید.
در بازار سهام قطر سهام دو بانک عمده این کشور یعنی بانک تجاری و بانک ملی به ترتیب با 4.1 و 4.7 درصد بیشترین کاهش را به خود اختصاص دادند.
بانک ملی قطر صاحب بانک 'فاینانس ' ترکیه است و بانک تجاری این کشور نیز بیشترین سهام در 'الترناتیو بانک ' ترکیه را داراست .
بازار سهام عربستان به عنوان بزرگ ترین بازار منطقه هم با 1.4 درصد کاهش به 8065 واحد رسید که از اول ماه می امسال پایین ترین میزان محسوب می شود .
در این بازار هم دو بانک عمده سعودی یعنی بانک الاهلی و الراجحی به ترتیب با 3.2 و 1.3 بیشترین میزان کاهش را داشتند.
شاخص بورس در بازار دبی هم یک واحد کاهش داشت. بیشترین کاهش را سهام شرکت هواپیمایی العربیه با 2.9 درصد داشت.
این شرکت هفته گذشته هم اعلام کرد؛ در سه ماهه دوم سال جاری میلادی با کاهش 24 درصدی سود مواجه بوده است .
همچنین سهام بانک ' ان بی دی' دبی 1.7 درصد کاهش نشان داد.شاخص سهام در بورس دبی در پایان روز یکشنبه در مجموع با 1.1 کاهش به 2889 واحد رسید.
این بانک پیشتر برای خرید بانک 'دینیز' ترکیه با یک بانک روسی به مبلغ 3.2 میلیارد دلار به توافق رسیده بود.
این گزارش می افزاید : تحولات مذکور همچنین باعث کاهش سهام در بازارهای بورس کویت ، ابوظبی و عمان به میزان 6 دهم درصد و بحرین با یک دهم درصد شده است .
ایرنا