آرامکو عربستان به مالزی نفت خام می فروشد

چهارشنبه 14 شهريور 1397
09:30
آرامکو عربستان به مالزی نفت خام می فروشد شرکت ملی نفت عربستان اولین محموله نفت خام خود را ماه اکتبر (مهر) به شرکت ملی نفت مالزی "پتروناس" می فروشد.

العالم ـ عربستان سعودی

بنابر گزارش روز چهارشنبه رسانه های آسیایی، این اقدام در چارچوب پروژه مشترک پالایشگاهی پتروناس و آرامکو انجام می شود.
پروژه مشترک نفتی عربستان و مالزی با عنوان پالایشگاه توسعه یکپارچه پتروشیمی (RAPID) به ارزش 27 میلیارد دلار، در حدفاصل تنگه ملاکا و دریای جنوبی چین واقع شده که این منطقه مسیر اصلی حمل نفت و گاز خاورمیانه به چین و ژاپن و کره جنوبی است.
رپید یکی از چهار مجموعه پالایشگاهی جدید در آسیاست که دارای ظرفیت تصفیه 1.3 میلیون بشکه نفت خام در روز است.
این پالایشگاه طبق برنامه ریزی قبلی قرار است در پایان امسال یا اوایل سال آینده به طور رسمی به بهره برداری برسد.
تحلیلگران بازار نفت معتقدند این پالایشگاه ظرفیت تقاضای نفت خام آسیا را افزایش می دهد و نیازهای روزافزون مصرف نفت خام در منطقه را پاسخگو خواهد بود.
این تحلیلگران افزودند: شروع فعالیت این پالایشگاه توان رقابتی مالزی در عرضه نفت به منطقه را نسبت به سایر همسایگانش از جمله سنگاپور افزایش می دهد.
پالایشگاه رپید دارای ظرفیت تصفیه 300 هزار بشکه نفت خام در روز و تولید ظرفیت 7.7 میلیون تن در سال محصولات پتروشیمی مختلف است.
این پالایشگاه در حال حاضر از بخشی از ظرفیت های خود استفاده می کند اما قرار است در ابتدای سال آینده میلادی تمام بخش های این مرکز به بهره برداری برسد.
قرار است اولین محموله نفت خام این پالایشگاه در اکتبر (مهرماه) آتی به منطقه شرق آسیا ارائه شود.
به گزارش ایرنا، مطابق این گزارش قرار است شرکت ملی نفت عربستان آرامکو 50 درصد از نفت خام این پالایشگاه را تامین کند که احتمال دارد این رقم تا 70 درصد نیز افزایش یابد.
به گزارش رسانه های آسیایی ، عربستان سعودی تولید نفت خام خود را به بیش از 10 میلیون بشکه در روز رسانده است.
آرامکو و پتروناس با حمایت بانک های دو کشور در ابتدای سال جاری 8 میلیارد دلار وام برای این پروژه پالایشگاهی را فاینانس کردند.

0% ...

آخرین اخبار

اجتماع بزرگ پیروان امام مجاهد شهید در «لاهور»؛ نمایش وحدت پاکستان در حمایت از ایران


مقاومت اسلامی لبنان با صدور بیانیه‌ای از تشدید حملات علیه ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد


تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو در سرزمین های اشغالی


تشدید حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و مقابله موشکی و پهپادی مقاومت + فیلم


قاضی آمریکایی دولت را به بازگرداندن آثار برده‌داری در اماکن تاریخی ملزم کرد


ابراز نگرانی گروسی درباره تشدید فعالیت‌های نظامی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا


مدیر اطلاع‌رسانی الحشدالشعبی: بسیج مردمی منبع قدرت عراقی‌هاست


رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای توقف عملیات زمینی در لبنان آماده می شود


تنکر ترکرز: یک ابرنفتکش دیگر از خط محاصره آمریکا گذشت


استارمر در تماس با ترامپ از پیشرفت در روند تفاهم با ایران استقبال کرد