دیدار صالحی با نمایندگان چین، انگلیس و فرانسه در وین/تمایل ایران به استفاده از راکتورهای کوچک

دیدار صالحی با نمایندگان چین، انگلیس و فرانسه در وین/تمایل ایران به استفاده از راکتورهای کوچک
چهارشنبه 28 شهريور 1397 - 16:10

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در سفر به اتریش با نمایندگان چین، انگلیس و فرانسه دیدار کرده است.

 

العالم - ایران / سیاسی

کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز دوشنبه در وین اتریش آغاز شده است و تا روز جمعه ادامه دارد.

علی اکبر صالحی در جریان دیدار با ژاک فرانسوا، رئیس کمیسیون انرژی اتمی به پیشینه تاریخی روابط ایران و فرانسه اشاره نمود و خواستار مشارکت فعالانه فرانسه در تبادل دانشجو با ایران و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه علوم و فناوری هسته‌ای شد.

در حوزه هسته‌ای همکاری در حوزه‌های گداخت، علمی و آموزشی و مدیریت پسماند مورد تأکید قرار گرفت.

کاربرد فناوری کوانتومی در ارتباطات، محاسبات رایانه‌ای، بیولوژی و حسگرها نیز به‌عنوان یکی دیگر از حوزه‌های موردعلاقه مشترک برای همکاری مطرح گردید.

در ادامه این دیدار، فرانسوا بر وجود فرصت‌های فراوان برای همکاری مشترک تأکید کرد.

رئیس کمیسیون انرژی اتمی فرانسه، برجام را توافق موفقی خواند و تعهد فرانسه و به‌ویژه رئیس‌جمهور این کشور به آن را مورد تأکید مجدد قرارداد و اعمال تحریم‌های آمریکا بر ضد ایران را مایه تأسف خواند.

در پایان این دیدار، طرفین بر گسترش و پیگیری همکاری‌های موردعلاقه مشترک از طریق تنظیم اسناد همکاری لازم، تأکید کردند.

صالحی همچنین با سرپرست هیات انگلیسی و نماینده انگلیس در گروه کاری بازطراحی و مدرن سازی رآکتور اراک دیدار کرد. لزوم احیاء و توسعه روابط میان دو کشور در حوزه‌های مختلف ازجمله تجاری و اقتصادی، نقش انگلیس به‌عنوان جانشین آمریکا در پروژه مدرن سازی راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین خنداب (اراک)، تبادل

دانشجو و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه دانش و فناوری هسته‌ای، از اهم موضوعات موردبحث در این دیدار بود.

صالحی با تاکید بر لزوم احیای روابط دو کشور در تمام حوزه‌ها و به‌ویژه حوزه‌های علمی، دانشگاهی و اقتصادی از دولت انگلیس خواست تا از فرصتی که برجام فراهم کرده است، برای گسترش و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران استفاده نماید.

انتظار ایران از انگلیس برای ایفای یک نقش مؤثر و فنی در پروژه نوسازی راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین اراک و لزوم تشویق شرکت‌های کوچک و متوسط انگلیسی برای وارد شدن به بازار ایران، به‌علاوه فراهم شدن امکان تبادل دانشجو و استاد، از دیگر نکات مطروحه در این دیدار بود.

در ادامه این دیدار، پروفسور رابین گرایمز با اشاره به اینکه انگلیس همچنان به برجام پایبند است، موافقت این کشور برای جانشینی آمریکا در پروژه نوسازی اراک را نشانه تداوم تعهد این کشور به برجام دانست. ابراز خرسندی نسبت به گزارش‌های مثبت مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تأیید پایبندی ایران به برجام و تلاش برای گسترش همکاری دوجانبه در سایر حوزه‌ها، از دیگر نکات مطرح‌شده از سوی مقام انگلیسی بود.

از دیگر ملاقات‌های صورت گرفته، دیدار صالحی با ژانگ کجیان، رئیس سازمان انرژی اتمی چین بود که در جریان آن، پیشینه تاریخی روابط دو کشور، راهبردی بودن روابط و اشاره به اهمیت رؤسای جمهور دو کشور به روابط دوجانبه، حمایت از برجام در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا، همکاری‌های نویدبخش دو کشور در حوزه‌های هسته‌ای ازجمله نیروگاهی، آموزشی، و امنیت هسته‌ای، از اهم موضوعات موردبحث قرار گرفت.

در ابتدای این دیدار، ژانگ روابط ایران و چین را روابطی راهبردی خواند و دیدارهای رؤسای جمهور دو کشور و تأکید آنان بر این روابط را با اهمیت توصیف کرد.

صالحی نیز به پیشینه تاریخی روابط ایران و چین اشاره و با توجه به دیدارهای مختلف رؤسای جمهور دو کشور در سال‌های اخیر، اظهار داشت که در این دیدارها همواره نسبت به گسترش و تعمیق روابط دوجانبه تأکید شده است.

وی ابراز خرسندی کرد که حوزه همکاری‌های هسته‌ای، از حوزه‌های مورد علاقه دو طرف می‌باشد. صالحی در مورد روابط دوجانبه، به گام‌های مثبتی اشاره نمود که در چارچوب برجام در حوزه هسته‌ای برداشته‌شده و از پیشرفت در این زمینه ابراز خرسندی شد.

صالحی همچنین اظهار داشت پروژه نوسازی راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین خنداب (اراک) از پیشرفت مناسبی برخوردار است و از همکاری مؤثر چین در این پروژه استقبال می‌کنیم.

موضوع دیگر مورد بحث در این دیدار، همکاری در خصوص تولید و ساخت راکتورهای کوچک و متوسط در ایران بود. در این زمینه بیان شد که ایران به دلیل شرایط اقلیمی مایل است به‌ جای استفاده از راکتورهای بزرگ، به استفاده از راکتورهای کوچک و متوسط روی بیاورد.

به گزارش ایرنا، طرف چینی نیز در ادامه این دیدار، بر دو حوزه تجارت و انرژی در روابط دوجانبه تأکید نموده و حمایت چین از برجام را مورد تأکید مجدد قرارداد.

رئیس سازمان انرژی اتمی چین افزود: پروژه نوسازی اراک را یک پروژه چندجانبه برجامی تلقی می‌کنیم و پیشرفت کار در این زمینه، با اهمیت است.

وی همچنین اعلام داشت که همکاری درزمینه رآکتورهای کوچک و متوسط و سایر حوزه‌ها موردعلاقه جدی طرفین است و امیدواریم همکاری‌های دوطرفه تداوم یابد.

پربیننده ترین خبرها