العالم - اروپا
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین امروز (سهشنبه) تأکید کرد، گزارش اخیر سنای آمریکا درباره مداخله ادعایی روسیه در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 آمریکا، جز یک سری اتهامات بیاساس نیست و هیچ ارتباطی به مسکو ندارد.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، پسکوف در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «اینجا میتوانم یک بار دیگر تکرار کنم که ما با تمام این اتهامات مخالفیم. دولت روسیه هیچ کاری به مداخله [در روند انتخابات ریاستجمهوری آمریکا]، بویژه بخشهایی که در متن این گزارش گنجانده شده، ندارد.»
وی افزود، این اتهامات تکراری چیزی نیست جز یک گزارش ناکامل که صرفا سوءتفاهماتی را بوجود میآورد.
به رغم انکارهای روسیه درباره اتهام دخالت این کشور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ و تبانی ادعایی کارزار «دونالد ترامپ» با مسکو، کمیته امور اطلاعاتی سنای آمریکا نتیجه دو تحقیق در این باره را منتشر کرد که در آن بار دیگر روسیه به دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ متهم شده است. در بخشی از این تحقیقات ادعا شده که «آژانس تحقیقات اینترنت» دولت روسیه که در سن پترزبورگ مستقر است، برای «دستکاری در سیاست آمریکا» تلاش کرد.
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا پیش از این در ژانویه سال ۲۰۱۷، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را به مدیریت «یک کارزار پیچیده اعمال نفوذ» در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا از طریق حملات سایبری به منظور حمایت از «دونالد ترامپ» متهم کرده بودند.
مقامهای روسیه بارها اتهامهای مقامهای آمریکایی درباره دخالت مسکو در انتخابان ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا را بی اساس خواندهاند.
موضوع دخالت روسیه در انتخابات و تبانی ادعایی کارزار ترامپ با مسکو، به مسالهای جنجالی در آمریکا تبدیل شده و به همین منظور «رابرت مولر» رئیس پیشین افبیآی به عنوان بازپرس ویژه تحقیقات در این باره تعیین شده است و تحقیقات او همچنان ادامه دارد.
واکنش مسکو به تصویب قطعنامه ضدروسی سازمان ملل درباره دریای «آزُف»
سخنگوی کاخ کرملین علاوه بر این به موضوع قطعنامه سازمان ملل درباره محدودیتهای عبور و مرور دریایی در دریای سیاه اشاره کرد و گفت، مسکو به شدت متأسف است که مجمع عمومی سازمان ملل پیشنویس قطعنامه اوکراین را که خواستار توقف محدودیتهای روسیه بر عبور و مرور دریایی در دریای سیاه و دریای آزُف شده، به تصویب رسانده است.
وی افزود، شبهجزیره کریمه پس از آن به روسیه الحاق شد که مردم این منطقه برای انجام این کار اراده کردند و «در تطابق کامل با قوانین وقت اوکراین» تصمیم گرفتند از حاکمیت کییف جدا شوند.
سخنگوی کاخ کرملین تأکید کرد: «در رابطه با این قطعنامه، ما صرفا میتوانیم مخالفت خود را با چنین موضعگیری اعلام کنیم و ابراز تأسف کنیم. ما به طور حتم تلاش خواهیم کرد تا موضع خود را به طور مقتضی اعلام کنیم».
اخیرا تنشها میان کییف و مسکو بر سر تنگه کرچ در دریای آزُف که دریای مشترک میان دو کشور است بالا گرفته است. تنشها میان دو کشور پس از آن آغاز شد که چند کشتی نیروی دریایی اوکراین که از دریای «آزُف» که دریای مشترک میان روسیه و اوکراین است سفری را به سمت بندر کرچ در کریمه آغاز کردند اما پیش از عبور از تنگه کرچ که جزء آبهای منطقهای روسیه به شمار میرود، به گارد ساحلی روسیه اعلام نکردند که قصد عبور از این منطقه را دارند.
همین مسئله باعث شد تا به محض عبور این ناوها از مرز دریایی روسیه، و پس از آنکه این کشتیها هشدارهای نیروهای امنیتی روسیه را نادیده گرفتند، تبادل آتش میان دو طرف آغاز شود و نیروهای امنیتی روسیه نیز در نهایت سه کشتی اوکراین را توقیف کرده و آنها را به همراه خدمهشان تا بندر کرچ همراهی کردند.
مسکو این اقدام نیروی دریایی اوکراین را اقدامی تحریک آمیز خوانده و گفته که این توطئه از جانب رئیسجمهور اوکراین در آستانه انتخابات ریاستجمهوری این کشور طراحی شده تا بتواند اندکی بر میزان محبوبیت خود در این شرایط بیفزاید.
به دنبال توقیف کشتیهای نیروی دریایی اوکراین در تنگه «کرچ»، رئیسجمهور اوکراین در بخشهایی از این کشور حکومت نظامی اعلام کرد که این وضعیت تا پایان ماه دسامبر برقرار خواهد بود. علاوه بر این، اخیرا روند لغو پیمان دوستی میان روسیه و اوکراین از جانب کییف نیز شدت گرفته بود تا اینکه در نهایت هفته گذشته، دولت اوکراین رسما خروج خود از این پیمان را اعلام کرد.
قطعنامه غیرالزام آور مجمع عمومی سازمان ملل روز گذشته با 66 رأی مثبت و 19 رأی منفی به تصویب رسید. این قطعنامه حق روسیه برای حاکمیت بر شبهجزیره کریمه را به رسمیت نشناخته و در خصوص برگزاری هرگونه رزمایش نظامی ارتش روسیه در این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
فارس