آمریکا و عربستان بر پایبندی به توافق سوئد درباره یمن تاکید کردند

دوشنبه 24 دی 1397
13:45
آمریکا و عربستان بر پایبندی به توافق سوئد درباره یمن تاکید کردند سفارت آمریکا در ریاض از توافق میان «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان برای ادامه پایبندی به کاهش تنش ها در یمن و توافق میان طرف های یمنی در استکهلم پایتخت سوئد خبر داد.

العالم ـ آمریکا

این سفارتخانه در صفحه توییتری خود اعلام کرد که بن سلمان و پمپئو بر ضرورت پایبندی به توافق سوئد بخصوص در زمینه آتش بس و حضور نیروهای بیطرف در بندر "الحدیده" در غرب یمن تاکید کردند.
در این بیانیه آمده است که دو طرف در این دیدار بر ادامه کاهش تنش در یمن و ضرورت حل سیاسی بحران یمن توافق کردند.
پمپئو که سفر خود به ریاض را از دیروز (یکشنبه) آغاز کرده بود، امروز به دلیل حضور در تشییع جنازه خانودگی ناتمام گذاشت و به آمریکا بازگشت.
عربستان از فروردین 94 با تشکیل ائتلافی و چراغ سبز آمریکا و به بهانه حمایت از دولت مستعفی 'عبدربه منصور هادی' به یمن حمله نظامی کرد.
پیش از این نیز وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ریاض و واشنگتن بر حمایت از راه حل سیاسی برای حل و فصل بحران یمن توافق دارند.
پمپئو در دیدار با «عادل الجبیر» وزیر مشاور عربستان در امور خارجی مدعی ضرورت محاکمه مسئولان قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی و مواجهه با اقدامات ایران در منطقه شد.
ادعای ریاض و واشنگتن درباره پایبندی به توافق سوئد درحالی است که «یحیی سریع » سخنگوی ارتش یمن روز گذشته اعلام کرد که نیروهای متجاوز و مزدوران سعودی از آغاز اجرای توافق آتش بس در الحدیده درغرب کشور، تاکنون دو هزار و 459 بار آن را نقض کرده اند.
به گزارش ایرنا، طرف های یمنی به تازگی در مذاکرات صلح یمن که با نظارت سازمان ملل در پایتخت سوئد برگزار شد، درباره آتش بس به توافق رسیدند.
در پی مذاکرات طرف های یمنی و اعلام مارتین گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل، آتش بس در یمن از بامداد سه شنبه (27 آذر) آغاز شد. اما با این حال مقام های یمنی تاکنون از نقض مکرر آتش بس از سوی نیروهای متجاوز و مزدوران سعودی خبر داده اند.
چهارمین دور مذاکرات صلح یمن 15 آذرماه با میانجیگری گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل متحد در استکهلم سوئد آغاز شد و نمایندگان دولت نجات ملی و دولت فراری یمن پنجشنبه (22آذر) پس از یک هفته مذاکره، درباره آتش بس در شهر و بندر الحدیده و بنادرالصلیف و عین عیسی به توافق رسیدند و برای عقب نشینی نیروهای نظامی دو طرف از شهر و بندر الحدیده نیز مهلت14 روزه تعیین شد.
تاکنون چندین بار برای پایان دادن به جنگ یمن تحرکاتی صورت گرفته اما هر بار با کارشکنی عربستان و متحدان آن به بن بست رسیده است. نخستین نشست صلح دی سال 1394 در ژنو بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
این جنگ تاکنون بیش از 16 هزار کشته بر جای گذاشته و میلیون‌ها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است، به گونه ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را 'بزرگ‌ ترین فاجعه انسانی' نامید.

0% ...

آخرین اخبار

وقوع چند انفجار در هرمزگان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵


تخلیه بیمارستان شهید بقایی اهواز پس از حملات هوایی دشمن آمریکایی، انتقال ۲۱۱ بیمار به بیمارستان‌های گلستان و‌ شفا


انفجار در پایگاه ارتش تروریستی آمریکا در بحرین


حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری


کاهش ذخایر نفتی و موجودی بنزین آمریکا


تشیع در بحرین با تهدید وجودی و شدید مواجه است


سرلشکر رضایی: مقاومت، راهبرد حفظ هویت ملت ایران است


قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و از ابزار دیپلماسی هم استفاده کنیم


تابستان طاقت‌فرسا در چادرهای آوارگان غزه؛ جهنمی زیر سقف‌های پارچه‌ای + ویدئو


تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان همزمان با بن‌بست مذاکرات + ویدئو


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد