آنکارا: منطقه امن در شمال سوریه در اختیار ترکیه قرار خواهد گرفت

چهارشنبه 26 دی 1397
17:42
آنکارا: منطقه امن در شمال سوریه در اختیار ترکیه قرار خواهد گرفت سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی خود، ضمن تایید ارائه پیش‌نویس سند پنج محوری واشنگتن به آنکارا درباره خروج از سوریه، گفت، منطقه امن پیشنهادی شمال سوریه تحت کنترل ترکیه خواهد بود.

العالم - ترکیه

«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد که طبق مذاکراتی با آمریکا داشته‌اند، منطقه امن پیشنهادی در شمال سوریه، در اختیار آنکارا قرار خواهد گرفت.

کالین در کنفرانس مطبوعاتی در آنکارا بعد از جلسه کابینه دولت ترکیه، با ادعای اینکه هدف این کشور از مداخله در ادلب، تامین امنیت جان و مال مردم سوری بود، گفت: «مبارزه علیه تروریسم و گروه‌های تروریستی که ترکیه را هدف بگیرند، در تمام مناطق ادامه خواهد یافت».

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وی درباره پیشنهاد هیأت آمریکایی برای فروش سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت به ترکیه، گفت که این پیشنهاد هیچ ارتباطی با قرارداد خرید سامانه‌های S-400 از روسیه ندارد.

سخنگوی رئیس‌جمهور ترکیه همچنین با تایید گزارش پایگاه خبری «میدل‌ایست‌آی» درباره پیش‌نویس سندی که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید هفته گذشته به آنکارا ارائه کرده، توضیح داد که او یادداشتی 5 بندی و غیرالزام‌آور درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه به طرف ترکیه‌ای داده است.

این پایگاه خبری پنج روز پیش نوشته بود که از طریق منابع اطلاعاتی خود متوجه شده که بولتون هیأت همراه، پیش‌نویس پنج محوری را با خود به آنکارا بردند که موضع آمریکا در موارد خاصی شامل عقب‌نشینی از سوریه و حمایت از شبه‌نظامیان کُرد را در بر داشت. یکی از موارد ذکر شده در این پیش‌نویس، باقی‌ماندن نظامیان آمریکایی از پایگاه «التنف» برای مقابله با نفوذ ایران بود.

بحث بر سر شمال سوریه و وضعیت کردها در این منطقه پس از آن بالا گرفت که رئیس‌جمهور آمریکا 28 آذر گذشته، اعلام کرد نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد.

آمریکایی‌ها بدون مجوز دولت قانونی سوریه در خاک این کشور حضور دارند.

بولتون پیشتر در سفر به فلسطین اشغالی، گفته بود شرط خروج نظامیان آمریکایی از سوریه این است که ترکیه متعهد شود به شبه‌نظامیان کُرد که متحدان واشنگتن هستند، حمله نکند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرد که تمام ۲۰۰۰ نیروی نظامی این کشور سوریه را ترک می‌کنند، چراکه به گفته وی گروه تروریستی «داعش» شکست خورده و کشورهای همجوار سوریه این توان را دارند که باقی‌مانده‌های این گروه را از میان بردارند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

تله لبنان؛ هشداری درباره پیامدهای نقض توافق‌ در پرتو تجربه‌های تاریخی


ابتکار راهبردی تهران در شانگهای؛ پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم انرژی کشورهای عضو


دستور توقف حملات اسرائیلی به لبنان پس از اعلام بسته شدن تنگه هرمز


کمین حزب‌الله برای نیروهای اسرائیلی؛ تلفات ارتش اشغالگر در "علی‌الطاهر"


مدودف: تل‌آویو در پی نابودی توافق تهران و واشنگتن است؛ آمریکا در جنگ با ایران شکست خورد


قرارگاه خاتم: تنگه هرمز مجددا بسته شد


بقائی: مصونیت سیاسی "اسرائیل"از سوی غرب، زمینه‌ساز تداوم جنایت و ستیزه‌جویی شده است


پیگیری تفاهم اسلام‌آباد؛ محور دیدار وزیر کشور پاکستان و عراقچی


بیانیه سازمان بسیج در مورد پیام تاریخی مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا


اختلافات واشنگتن و تل‌آویو بر سر توافق با ایران؛ آیا روابط آمریکا و "اسرائیل" وارد مرحله‌ای جدید شده است؟


پربیننده ترین خبرها

ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


تخطی طرف آمریکایی اقدام متقابل تعیین‌شده به‌همراه دارد


درپی نبرد سنگین در جنوب لبنان؛ حزب‌الله: حماسه‌ کربلایی رقم خواهیم زد


اذعان صهیونیست ها به ناکامی ارتش اشغالگر در ارتفاعات نبطیه


درخواست بودجه 80 میلیارد دلاری پنتاگون از کنگره