آمریکا خیال ندارد اف ۳۵ را به ترکیه تحویل دهد

چهارشنبه 15 اسفند 1397
11:08
آمریکا خیال ندارد اف ۳۵ را به ترکیه تحویل دهد یکی از فرماندهان ارتش آمریکا اعلام کرده خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه٬ دلیل مهمی برای عدم تحویل هواپیمای اف ۳۵ به ترکیه است.

العالم - ترکیه

به گزارش روزنامه صباح٬ موضوع تحویل یا عدم تحویل هواپیماهای جنگنده نسل جدید اف 35 از آمریکا به ترکیه همچنان یک چالش جدی بین مقامات سیاسی و نظامی آنکارا و واشنگتن است.

در ارتباط با این موضوع ژنرال کورتیس اسکاپاروتی فرمانده نظامیان آمریکایی در قاره اروپا (EUCOM)اعلام کرد: توصیه من به مسئولان پنتاگون و مسئولین سیاسی کشورم این است که اگر یک دوست متفق ما بخواهد سامانه موشکی اس 400 از روسیه خریداری کند٬ نباید به آن دوست متفق هواپیمای اف 35 تحویل دهیم. چرا که اولاً سامانه اس 400 با سیستم دفاعی ناتو منطبق نیست و دوم این که برای هواپیماهای جنگنده اف 35 دردسر ایجاد می‌کند و نخواهیم توانست از این هواپیماها استفاده کنیم.

ژنرال کورتیس اسکاپاروتی در ادامه افزود: ما با ترکیه روابط دفاعی و نظامی بسیار جدی و خوبی داریم و من ژنرال خلوصی آکار وزیر دفاع را از نزدیک می‌شناسم و روابط ما در سالیان اخیر هر سال بهتر و مطلوب‌تر شده است. اما بر این باورم که لازم است ترکیه در مورد خرید سامانه موشکی اس 400 از روسیه تجدید نظر کند.

این فرمانده در پاسخ به این سوال که اگر ترکیه را از چارچوب برنامه تولید هواپیمای اف 35 خارج‌کنیم٬ قطعات شرکت‌های ترکیه را چه کشوری تولید خواهد کرد٬ گفت: این موضوعی است که در حال حاضر در دست بررسی است و برای این مشکل راهی پیدا خواهیم کرد.

رسانه‌های ترکیه چندی پیش از این موضوع خبر داده بودند که رژیم صهیونیستی اسرائیل اعلام کرده اگر ترکیه را از پروژه تولید قطعات هواپیمای اف35 خارج کنند٬ صنایع دفاعی اسرائیل٬ داوطلبانه قطعات مزبور را به جای ترکیه تولید خواهد کرد.

هواپیمای جنگنده اف 35 یک هواپیمای نسل جدید است که برای پرواز و فرود آمدن نیازی به باند فرودگاه ندارد و می‌تواند مانند یک بالگرد نظامی٬ به شکل عمودی پرواز کند و اوج بگیرد.

ترکیه از 20 سال پیش به عنوان یکی از شرکا و در عین حال مشتریان این پروژه٬ ساخت چند قطعه را بر عهده گرفته است و قرار بود هواپیماهای مزبور در سال 2018 و آغاز 2019 به ترکیه تحویل داده شوند. اما در حال حاضر با وجود آن که خلبانان ترکیه‌ای اف 35 در آریزونای آمریکا دوره آموزشی خود را گذرانده‌اند٬ فقط 2 فروند از هواپیمای مزبور به آنکارا تحویل داده شده است.

0% ...

آخرین اخبار

سی‌ان‌ان: ارتش آمریکا در پی راهی برای خروج از جنگ با ایران است


هشدار پکن به توکیو: با آتش بازی نکنید


وزیر دفاع پاکستان: جهان اسلام علیه تهدید مشترک اسرائیل متحد شود


قالیباف: خبرنگاران رزمندگانی هستند که سنگرشان آگاهی و سلاح‌شان حقیقت است


انصارالله یمن: حقوق‌مان را با «قدرت» می‌گیریم


سپاه: اعتراف رسانه‌های خارجی به شکست ترامپ حاصل مجاهدت رسانه‌های انقلابی است


پزشکیان: جامعه را نمی‌توان با امر و نهی اداره کرد/ در روابط با همسایگان گام های مؤثری برداشته ایم


عراقچی خطاب به همسایگان: زمان اتکا به خود و برادری واقعی فرا رسیده است


بیانیه مهم مقاومت اسلامی عراق درباره پاسخ به آمریکا و عربستان


کارمند آمریکایی به خاطر سر دادن شعار «فلسطین آزاد» بیکار شد


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید