در پایگاه محرمانه آمریکا در اقیانوس هند چه می‌گذرد؟

يکشنبه 19 اسفند 1397
11:35
در پایگاه محرمانه آمریکا در اقیانوس هند چه می‌گذرد؟ از سال 1956 میلادی، بیش از هزار کارمند و نظامی آمریکایی در پایگاه نظامی محرمانه‌ای در یک جزیره کوچک در میان اقیانوس هند استقرار دارند.

العالم - آمریکا

آمریکا سال‌هاست جزیره‌ای را در اقیانوس هند تصاحب کرده و از آن به‌عنوان پایگاه نظامی محرمانه استفاده می‌کند. این پایگاه یکی از حدود ۸۰۰ پایگاه نظامی ریز و درشت آمریکا در نقاط مختلف جهان است.

به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «سی‌ان‌ان»، پایگاه نظامی جزیره «دیگو گارسیا» که از قاره‌های اطراف خود حدود ۱۰۰۰ مایل فاصله دارد و در مجاورت جزیره «موریس» قرار دارد، از دوران جنگ سرد محل فعالیت سربازان آمریکایی است. این جزیره جزو مستعمرات بریتانیا بود اما طی قراردادی محرمانه در سال ۱۹۵۶ به آمریکا واگذار شد.

بیش از ۱۰۰۰ سرباز و کارمند آمریکایی از نیروی دریایی و هوایی و حتی «ناسا» در این جزیره ساکن هستند. باند فرودگاه این جزیره طوری طراحی شده که یک شاتل فضایی می‌تواند در آن فرود بیاید.

دو حمله حیاتی و مهم در جریان اشغال عراق توسط آمریکا از این جزیره انجام شد. موقعیت استراتژیک این جزیره به نیروی هوایی آمریکا این امکان را می‌دهد که بتواند به هر نقطه‌ای از آسیا، از جمله دریای جنوبی چین، دسترسی داشته باشد.

بمب‌افکن‌های B-1 در جزیره دیگو گارسیا (تاریخ عکس:2001)

«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر معتقد است این جزیره باید به جزایر موریس الحاق شود اما سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید تأسیسات دفاعی واقع در اقیانوس هند، مردم بریتانیا و دیگر نقاط جهان را در برابر تهدیدات تروریستی، جرایم سازمان‌یافته و دزدان دریایی محافظت می‌کنند.

«دنیل ایمروار» استاد تاریخ و نویسنده کتاب «چگونه یک امپراطوری را پنهان کنیم» در این باره می‌گوید: «اگر به تمام زمین‌هایی که آمریکا تصرف کرده نگاه کنید، وسعت زیادی را شامل نمی‌شود و از مساحت ایالت کانتیکت کوچک‌تر است». به گفته او: «اما این صدها نقطه، که در کشورهای خارجی مختلف قرار دارند و تحت کنترل آمریکا هستند، امروزه نقش مهمی در محافظت از قدرت آن دارند».

آمریکا حدود ۸۰۰ پایگاه نظامی در قسمت‌های مختلف جهان دارد که بیشتر آن‌ها را پس از جنگ‌جهانی دوم به دست آورده است. بین سال‌های ۱۹۴۶ و ۱۹۵۸، ارتش آمریکا در جزایر مرجانی اقیانوس هند ۲۳ بمب اتم آزمایش کرد.

0% ...

آخرین اخبار

ارتش رژیم صهیونیستی: شهر دیرالبلح را تخلیه کنید


حمله موشکی روسیه به پایتخت اوکراین


کره شمالی: ناتو در حال آماده شدن برای جنگ است


تظاهرات هزاران اوکراینی علیه تصمیم زلنسکی برای برکناری وزیر دفاع


ادامه آتش‌افروزی آمریکا قفل تنگه هرمز را محکم‌تر می‌کند


انصارالله خبر اعمال عوارض بر کشتی‌ها در باب‌المندب را تکذیب کرد


یمن: ۸ نفتکش سعودی را مجبور به تغییر مسیر کردیم


محکومیت اقدام لندن علیه نیروهای مسلح و همدستی‌ علیه ایران


موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"