با تصویب مجلس؛

استفاده از رنگ خاص برای تبلیغ نامزدها در شعب اخذ رای ممنوع شد

استفاده از رنگ خاص برای تبلیغ نامزدها در شعب اخذ رای ممنوع شد
يکشنبه 19 اسفند 1397 - 12:42

نمایندگان مجلس شورای اسلامی استفاده از نمادهایی همچون لباس یا رنگ خاص برای تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس در شعب اخذ رای را ممنوع کردند.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

نمایندگان در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس مواد 34 ،35 و 36 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را تصویب کردند.
با تصویب نمایندگان در ماده 34 این طرح، الصاق اعلامیه، پوستر و هر گونه آگهی تبلیغاتی روی علائم راهنمایی و رانندگی، تابلوها، تاسیسات و اماکن سازمان های عمومی و دستگاه های اجرایی و وابسته، بیمارستان ها، مدارس و سایر موسسات آموزشی و خودروهای دولتی و اتوبوس های شرکت واحد اتوبوسرانی، صندوق های پست ، باجه های تلفن، پست های برق و تلفن و همچنین تابلوها و اماکن بخش خصوصی مگر با رضایت اشخاص ذی حق در سراسر کشور جرم است و مرتکب به مجازات درجه 6قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس محکوم می شود.
نمایندگان در تبصره این ماده ماموران نیروی انتظامی را نیز مکلف کردند در صورت اطلاع یا مشاهده تخلف، متخلفان را دستگیر و به مقامات قضایی تحویل دهند.
همچنین مجلس در تبصره دیگری تصویب کرد نصب بنر و پارچه در محل ستادهای اصلی و فرعی و تابعه فرعی نامزدها مجاز است تنظیم و تقسیم سایر جایگاه هایی که جهت نصب بنر اختصاص می یابد، با رعایت مساوات، مطابق دستورالعملی است که توسط کمیسیون بررسی تبلیغات مرکزی اعلام می شود و کمیسیون تبلیغات استان مکلف به تضمین اجرای آن است، تخلف از حکم این تبصره مشمول مجازات موضوع این ماده است.
در قانون مجازات اسلامی، مجازات درجه ششم عبارت است از جزای نقدی بیش از 20 میلیون ریال تا 80میلیون ریال، شلاق از 31 تا 74 ضربه و تا 99 ضربه در جرائم منافی عفت، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از 6 ماه تا پنج سال، انتشار حکم قطعی در رسانه ها، ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال.
نمایندگان در ماده 35 این طرح نیز تصویب کردند: هر گونه آگهی و آثار تبلیغاتی باید قبل از شروع اخذ رای از محل شعبه و محیط پیرامون آن، توسط اعضای شعب امحاء شود، مسوولیت انجام این امر بر عهده رییس شعبه و ماموران نیروی انتظامی است، متخلفان از حکم این ماده به جزای نقدی درجه 6 قانون مجازات اسلامی و محرومیت دائم از عضویت در شعب مزبور محکوم می شوند.
نمایندگان در تبصره این ماده مقرر کردند: استفاده از نمادهایی نظیر لباس یا رنگ خاص جهت تبلیغات نامزدها در شعب اخذ رای توسط اعضای شعبه یا سایر افراد ممنوع است و مسوولان شعب و نیروی انتظامی موظف به رعایت این حکم هستند.
با تصویب مجلس در ماده 36 این طرح، هز نامزد می تواند در مرکز استان حوزه انتخابیه اصلی دارای یک ستاد تبلیغات مرکزی و در هر یک از حوزه های انتخابیه فرعی و تابعه فرعی آن استان نیز دارای یک ستاد به تفکیک خواهران و برادران باشد در شهرهایی که دارای مناطق چند گانه شهرداری هستند در هر منطقه شهرداری یک ستاد انتخابات فرعی به ترتیب فوق می تواند دایر شود.
نمایندگان در تبصره 1 این ماده نیز مقرر کردند: تشکیل ستاد تبلیغات انتخاباتی اعم از اصلی و فرعی بدون اعلام قبلی نشانی ستاد و نام مسوول آن توسط نامزد یا نماینده رسمی وی به فرمانداری یا بخشداری ممنوع است، فرمانداری یا بخشداری مربوطه موظف است بلافاصله مشخصات فوق را به هیات اجرایی و هیات نظارت مربوطه ارسال کند.
در صورت تخلف از این حکم، فرد تشکیل دهنده ستاد به مجازات درجه 6 قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس محکوم می شود.
مجلس در تبصره 2 این ماده مقرر کرد: معرفی افرادی که سابقه محکومیت کیفری موثر یا تخلفات و جرائم انتخاباتی داشته باشند به عنوان رییس سا مسوول ستاد اعم از اصلی و عرفی ممنوع و تشکیل آن در حکم ستاد غیر مجاز است.
به گزارش ایرنا، نمایندگان در تبصره 3 این ماده تصویب کردند: مسوولیت اداره و نظارت بر اجرای ضوابط و قوانین توسط ستادهای تبلیغاتی بر عهده رییس ستاد تبلیغات مرکزی هر نامزد است این امر نافی مسوولیت نامزدها در این خصوص نیست.
مجلس در تبصره 4 این ماده ستادهای تبلیغاتی نامزدها را مکلف کرد آموزش های لازم را به عوامل خود جهت فعالیت در چارچوب قانون ارائه دهند.
نمایندگان مجلس همچنین در تبصره 5 این ماده نیروی انتظامی را موظف کردند ضمن هماهنگی با هیات های اجرایی، اقدام به پلمپ ستادها و مراکز غیر مجاز کند و گزارش آن را به هیات های اجرایی و نظارت حوزه مربوطه ارسال کند.

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها