ابهام در معافیت عراق از تحریم انرژی ایران

پنج‌شنبه 9 خرداد 1398
01:24
ابهام در معافیت عراق از تحریم انرژی ایران سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، دولت این کشور هنوز در خصوص تمدید معافیت‌ عراق از تحریم‌های اعمال‌شده علیه بخش انرژی ایران تصمیم نگرفته است.

العالم - آمریکا

«مورگان ارتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه در کنفرانس خبری گفت که دولت این کشور هنوز درباره معاف کردن عراق از تحریم‌های اعمال‌شده علیه بخش نفت و انرژی ایران تصمیمی نگرفته است.

او در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه معافیت‌های عراق از تحریم‌های انرژی علیه ایران ماه آینده پایان می‌یابد گفت: «وزیر خارجه [آمریکا] هنوز در این خصوص تصمیم نگرفته است.»

ارتاگوس گفت: «او روز ۱۸ مارس معافیت ۹۰ روزه‌ای برای مبادلات مالی عراق [با ایران] در نظر گرفت. فکر می‌کنم مهم است خاطرنشان کنیم که این معافیت‌ها در زمینه برق است نه در زمینه سوخت؛ ولی وزیر خارجه هنوز تصمیمی در این خصوص نگرفته است.»

وزارت خارجه آمریکا ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۹۷ اعلام کرد «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای یک دوره ۹۰ روزه عراق را از تحریم‌های بخش انرژی علیه ایران معاف کرده است. دولت ترامپ سه ماه قبل‌تر از این هم عراق را از این تحریم‌ها معاف کرده بود.

«دونالد ترامپ» ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های هسته‌ای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد.

ترامپ شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه سال گذشته با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دادند از روز ۱۴ آبان‌ماه سال گذشته از سر گرفته شده‌اند.

دولت ترامپ ابتدا وعده داد در نخستین روز اجرایی شدن دور دوم تحریم‌ها صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند، اما در تحقق این هدف ناکام ماند و ۸ کشور را از ممنوعیت خرید نفت ایران معاف کرد.

کاخ سفید به تازگی اعلام کرده قصد دارد معافیت‌های کشورها از تحریم‌ها علیه ایران را تمدید نکند.

تصمیم ترامپ برای بازاعمال تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی با آن مخالفت کرده‌اند.

0% ...

آخرین اخبار

حضور ۷ هزار زائر و کارگزار ایرانی در مکه مکرمه تا صبح امروز


اعتراف ترامپ به هدف قرار گرفتن ناوشکن های آمریکائی توسط نیروی دریایی ایران


پیام رئیس مجلس شورای اسلامی در چهلمین روز شهادت سردار ابراهیم‌زاده


گفت‌وگوی تلفنی پاکستان و قطر برای کاهش تنش‌ها در غرب آسیا


نشست سبو؛ گام تازه "آسه‌آن" برای مدیریت بحرانهای منطقه ای وجهان


حمایت مسکو از تصمیم پکن مبنی بر رد تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران


ایران حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت را به شدت محکوم کرد


نیروی دریایی ارتش، ناوشکن‌های آمریکایی را از تجاوز به دو نفتکش ایرانی پشیمان کرد


دعوت از آحاد ملت ایران برای شرکت در مراسم گرامیداشت شهیدان دکتر لاریجانی و فرزند برومندش


دادگاه فدرال آمریکا تعرفه‌های جهانی ترامپ را غیرقانونی خواند