العالم - یمن
«کمیته ملی امور انسانی و کمکرسانی» یمن در واکنش به اظهارات اخیر «دیوید بیسلی» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا کنفرانسی مطبوعاتی تشکیل داد.
«دیوید بیسلی» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا دوشنبه (17 ژوئن - 27 خرداد) در جلسه شورای امنیت از احتمال تعلیق احتمالی در ارسال کمکهای انسانی به یمنیها در هفته جاری سخن گفت و اتهاماتی علیه انصارالله مطرح کرد.
وی در ادامه خطاب به انصارالله گفت: «فقط بگذارید کار خودمان را بکنیم».
بر اساس گزارش شبکه «المسیره»، «عبدالمحسن الطاووس» رئیس کمیته مذکور در این کنفرانس اعلام کرد: از برنامه جهانی غذا خواستیم به فساد مالی و غذایی پایان دهد زیرا این اموال اعطایی از طرفهای کمککننده، حق ملت یمن است و برنامه جهانی غذا یک میانجی برای رساندن این اموال به ملت عزیز و باکرامت یمن است.
وی در ادامه خواستار بیطرفی تمامی طرفها شد و بر آمادگی کمیته برای برداشتن موانع در برابر اقدامات انسانی تأکید کرد.
الطاووس گفت، بیش از هفت کشتی حامل مواد غذایی فاسد وابسته به برنامه جهانی غذا به یمن فرستاده شد؛ یمن نامههایی به این سازمان درباره غذاهای فاسد فرستاد و خواستار پایان دادن به فساد مالی و غذایی شد.
وی ادامه داد: ما بر آمادگی خود برای رساندن کمکها به دست افراد مستحق تأکید کردیم.
دیماه گذشته (1397) بود که «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در واکنش به تهدید مدیر برنامه جهانی غذا، از اقدام این نهاد در خرید مواد غذایی فاسد برای ملت یمن پرده برداشت.
الحوثی بامداد امروز (سه شنبه) بار دیگر به این موضوع پرداخت و اعلام کرد: سازمان جهانی غذا در راستای تعویض غذای فاسد ارائه شده به ملت یمن با جنگ کلامی که مدیر آمریکاییاش آن را فرماندهی میکند، کار میکند.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل میدهند نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.
«مارک لوکوک» معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه دوشنبه شب (دیشب) هشدار داد که یمن در بدترین فاجعه انسانی تاریخ به سر میبرد. وی همچنین خبر داد که بیش از نیمی از مردم یمن به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند و سازمان ملل به 4.2 میلیارد دلار برای مقابله با بحران انسانی در یمن نیازمند است.
فارس