اردوغان: آمریکا گام اشتباه بردارد، مقابله به‌مثل می‌کنیم

پنج‌شنبه 30 خرداد 1398
17:45
اردوغان: آمریکا گام اشتباه بردارد، مقابله به‌مثل می‌کنیم رئیس‌جمهور ترکیه با تهدید آمریکا به اعمال تحریم‌های متقابل، گفت اگر واشنگتن گامی اشتباه درخصوص قرارداد مشارکت آنکارا در برنامه اف-35 بردارد، به دادگاه‌های بین‌المللی شکایت می‌کنند.

العالم - ترکیه

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه با رد احتمال تحریم شدن به‌دلیل خرید سامانه‌های پدافند موشکی «اس-400» گفت که در صورت اعمال تحریم‌های آمریکا، مقابله به مثل می‌کنند.

اردوغان امروز (پنجشنبه) در جریان نشست خبری با رسانه‌های خارجی توضیح داد که علی‌رغم تهدیدات مکرر از سوی برخی مقامات دولت آمریکا برای تحریم ترکیه به دلیل خرید سامانه‌های روسی اما شخصا انتظار ندارد که این تحریم‌ها اعمال شود زیرا با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روابط خوبی دارد.

به نوشته رسانه‌های ترکیه‌ای، وی روابط خود با ترامپ را «بسیار متفاوت» از روابط با کسانی که برای رئیس‌جمهور آمریکا کار می‌کنند، توصیف کرد و گفت که برخلاف آنها، روابط آنکارا با ترامپ خوب است.

رئیس‌جمهور ترکیه با تاکید بر اینکه قرارداد خرید سامانه‌های پدافندی اس-400، یک قرارداد انجام‌شده هست و دیگر قابل فسخ نیست، هشدار داد اگر آنکارا از سوی واشنگتن تحریم شود، آنها نیز با تحریم‌های متقابل پاسخ خواهند داد.

دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه اس-۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. آمریکا اما به ترکیه پیشنهاد داد که اگر سامانه‌های اس-۴۰۰ را از روسیه خریداری نکند، آنگاه می‌تواند جنگنده‌های اف-۳۵ که پول آنها را نیز پرداخت کرده‌ است، تحویل بگیرد. وزارت خارجه آمریکا همچنین تهدید کرد که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی اس-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.

اردوغان درباره احتمال کنارگذاشته شدن ترکیه از برنامه تولید مشترک جنگنده‌های اف-35 و لغو قرارداد خرید این جنگنده‌ها توسط آمریکا نیز تاکید کرد: «اگر آمریکا کار اشتباهی انجام دهد، به دیوان بین‌المللی شکایت می‌کنیم تا سرمایه‌گذاری ترکیه در برنامه اف-35 را جبران کند».

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیز تصریح کرد به دلیل مشکلاتی که با عربستان سعودی دارند، نمی‌توانند به جای نفت خام ایران، از ریاض واردات کنند.

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین افشا کرد که در زمان تحقیقات حول پرونده قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد ریاض در کنسولگری سعودی در استانبول، عربستان به این کشور فشار آورده بود تا پرونده را سنگین‌تر نکند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیروهای مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است


لاپید: نتانیاهو با محاسبات نادرست، اعتماد آمریکا به اسرائیل را تضعیف کرد


اعتراف تحلیلگر اسرائیلی به شکست تل‌آویو در جداسازی ایران و لبنان


تشدید تنش‌ها در لبنان و مذاکرات ایران، آینده سیاسی نتانیاهو را تهدید می‌کند


نتانیاهو میان فشار آمریکا و خطر سقوط سیاسی + فیلم


قدردانی رئیس‌جمهور از نقش پاکستان در تثبیت آتش‌بس؛ تهران و اسلام‌آباد در مسیر همکاری‌های گسترده‌تر


پاکستان در قلب دیپلماسی؛ نخست‌وزیر و فرمانده ارتش راهی نشست سوئیس شدند


گزارش اختصاصی العالم از بازگشت زندگی به روستای صریفا خط مقدم مقاومت لبنان


روایت مقاومت در برنامه عالمکم ؛ از موکب تنگه هرمز تا مسجد سوخته ای  در رام‌الله+فیلم


تله لبنان؛ هشداری درباره پیامدهای نقض توافق‌ در پرتو تجربه‌های تاریخی


پربیننده ترین خبرها

ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


تخطی طرف آمریکایی اقدام متقابل تعیین‌شده به‌همراه دارد


درپی نبرد سنگین در جنوب لبنان؛ حزب‌الله: حماسه‌ کربلایی رقم خواهیم زد


اذعان صهیونیست ها به ناکامی ارتش اشغالگر در ارتفاعات نبطیه


درخواست بودجه 80 میلیارد دلاری پنتاگون از کنگره