لاوروف: تاکنون چندین میلیون دلار از طریق اینستکس مبادله انجام شده است

چهارشنبه 26 تير 1398
16:20
لاوروف: تاکنون چندین میلیون دلار از طریق اینستکس مبادله انجام شده است
وزیر خارجه روسیه اعلام کرد تاکنون چندین میلیون دلار از طریق اینستکس مبادله انجام شده است.

العالم - اروپا

به گزارش اینترفکس، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که تاکنون چندین میلیون دلار از طریق مکانیسم ویژه مالی اروپا با ایران موسوم به اینستکس نقل و انتقال صورت گرفته است.

اخیرا فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از عملیاتی شدن این مکانیسم خبر داد و گفت که اولین تبادلات از این طریق در حال طی کردن پروسه خود است.

اینستکس پروسه ای است که بعد از خروج آمریکا از برجام در 18 اردیبهشت سال 1397 از سوی اروپا برای انتفاع اقتصادی ایران از منافع برجام و ترغیب کردن ایران به ماندن در برجام پیشنهاد داد. با این وجود علیرغم چندین ماه از این وعده های اروپاییها، این مکانیسم تا کنون اجرایی نشده اما موگرینی روز دوشنبه در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل از عملیاتی شدن این مکانیسم خبر داد. علاوه بر این، قرار است این مکانیسم فقط برای مبادله کالاهای غذایی و دارویی انجام شود اما مقامات ایرانی میگویند که مقدار بسیار ناچیز است.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه تأکید کرد که اگر اروپایی‌ها می‌خواهند توافق هسته‌ای را حفظ کنند، باید برای این کار «سرمایه‌گذاری» کنند.

مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل نیز با انتقاد از کم کاری اروپا در چارچوب برجام گفته بود که اینستکس ماننده یک خودروی زیبا اما بدون سوخت است.

عملیاتی شدن کامل اینستکس هنوز به طور رسمی از سوی مقامات ایرانی اعلام نشده است.

قرار است علاوه بر کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان، چندین کشور دیگر اروپایی نیز به این ساز و کار ملحق شوند.

لاوروف در بخشی دیگر از اظهارات خود درباره سوریه نیز گفت که آمریکا تلاش می‌کند جبهه النصره را از لیست گروههای تروریستی خارج کند و آنها را تبدیل به یک گروه سیاسی برای حل و فصل موضوع سوریه کند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

سخنگوی ارتش: سرنوشت ۳ خلبان ما هنوز مشخص نیست


بهتر است قبل از پُر شدن دست ایران، جنگ را ترک کنیم


ادامه جنگ علیه ایران قیمت بالای سوخت را ماندگار می‌کند


روایت قالیباف از اعلام خبر شهادت رهبر انقلاب اسلامی


ویدیوگرافیک/ ۱۰۰ روز نبرد طوفان الاقصی به روایت آمار و ارقام


هشدار سرلشکرعبداللهی: هر کشوری سپردفاعی آمریکا شود در آتش جنگ می‌سوزد


گسترش کارزار «به شما دروغ گفتند» از غزه تا قونیه


حماس: تحویل سلاح، فقط همزمان با عقب نشینی نظامیان اشغالگر انجام خواهد شد+فیلم


کویت مدعی حمله پهپادی شد


دژ راهبردی آمریکا در سوریه زیر ضرب موشک‌های ایران


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"