العالم - ایران/ سیاسی
رئیس جمهوری سوئیس با همتای ایرانی خود دیدار کرد و با ابراز خرسندی از صد سال روابط دوجانبه، بر لزوم تقویت همکاریهای دوجانبه تاکید کرد.
«اولی مائورر» در محل اقامت روحانی که از روز دوشنبه برای شرکت در هفتاد و چهارمین اجلاس عالی رتبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک رفته است،با وی دیدار کرد.
رئیس جمهوری در ابتدای این دیدار اظهار کرد: سوئیس همیشه برای ما بهه عنوان یک کشور علمی و فرهنگی مطرح بوده است و روابط خوبی با آن داشته ایم.
روحانی ادامه داد: امیدوارم در این شرایط پیچیده منطقه ای و همچنین مشکلات تحریم غیرقانونی آمریکا پیش آورده بتوانیم شاهد روابط خوب به نفع دو ملت ایران و سوئیس باشیم.
اولی مائورر رئیس جمهوری سوئیس هم در این دیدار اظهار کرد: ما دو کشور روابط دیپلماتیک ۱۰۰ سالگی خود را جشن می گیریم و در ۴۰ سال گذشته هم ماموریت حفاظت از منافع ایران را برعهده داشتیم.
وی ادامه داد: دیدار امروز فرصتی است تا درباره روابط فی مابین تبادل نظر کنیم.
رئیس جمهوری اسلامی ایران، پیش از این با عمران خان نخست وزیر پاکستان، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، آبه شینزو نخست وزیر ژاپن و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم دیدار و گفت وگو کرد.
تشریح ایده ائلاف برای صلح که با نام «امید» و “ابتکار صلح هرمز” نامیده شده است؛ یکی از محورهای این گفت وگوها است.
روحانی صبح سه شنبه دیداری با مدیران رسانه های آمریکایی داشت.
دیدار با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا، دیگر برنامه های امروز رئیس جمهوری در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل است.
روحانی قرار است روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند و طرح "ابتکار صلح هرمز" را ارائه دهد.
رئیس جمهوری در بدو ورود به فرودگاه جان اف کندی نیویورک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امیدواریم در شرایط حساسی که امروز منطقه ما می گذراند بتوانیم پیام ملت های منطقه که پیام صلح و پایان هرگونه مداخله جویی در منطقه حساس خلیج فارس و خاورمیانه است را به گوش جهان برسانیم.
وی افزود: همچون سالهای گذشته، امسال هم در یک سفر چهار روزه برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و ملاقاتها و دیدارهایی که داریم، به نیویورک آمدیم.
روحانی با اشاره به اینکه امروز ملت بزرگ ایران در فشار جنگ بزرگ ظالمانه قرار دارد، تاکید کرد: ملت ایران، ملت مقاومت و ایستادگی بوده و خواهان بازگشت همگان به مقررات و قانون هستند.
رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد تا در این سفر بتوانیم پیام ملت بزرگ ایران را به گوش جامعه جهانی در سازمان ملل برسانیم.
روحانی از رونمایی طرحی برای امنیت منطقه در این سفر خبر داد و افزود: این طرح درباره یک همکاری دسته جمعی درون منطقه خلیج فارس است. ما میخواهیم همه کشورهای منطقه در این طرح حضور داشته باشند، البته این طرحی که در سازمان ملل باز خواهد شد تنها امنیتی نیست، بلکه اقتصادی و سایر مسائل نیز هست، اما در راستای مسائل امنیتی است.
وی توضیح داد: نام این طرح "ابتکار صلح هرمز" است چون حرف های اولش که اچ، او و پی و ای(HOPE) است با هم ترکیب می شود و نامش "امید" می شود. از این رو این ائتلاف به نام "ائتلاف امید" نامگذاری شده است و همه کشورهای ساحلی خلیج فارس و منطقه هرمز در این ائتلاف دعوت میشوند تا امنیت منطقه را تضمین کنیم.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: به دلیل این که هنوز این طرح باز نشده، عکس العمل ها مشخص نشده است، البته آمریکاییها در عکس العمل اول گفتند میخواهند ببینند این طرح چیست و ابعاد آن را بررسی کنند، بنابراین طرح ما که ارائه خواهد شد، طرح "ابتکار صلح هرمز" است.