فشار آمریکا بر «سعد الحریری» برای بی‌ثبات کردن لبنان

سه شنبه 9 مهر 1398
17:50
فشار آمریکا بر «سعد الحریری» برای بی‌ثبات کردن لبنان یک منبع لبنانی اعلام کرد، گزارش روزنامه آمریکایی علیه «سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان به نزدیک شدن وی به حزب‌الله و جریان رئیس‌جمهور این کشور در ارتباط است و واشنگتن پیام سرزنش‌آمیز خود را اینگونه برای الحریری فرستاده است.

العالم - لبنان

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» دوشنبه (دیروز) ادعا کرد، «سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان در سال ۲۰۱۳ در پی رابطه با یک مدل اهل آفریقای جنوبی مبلغی به میزان ۱۶ میلیون دلار به وی داده است.

در همین ارتباط یک منبع لبنانی به شبکه «روسیا الیوم» گفت، هیچ کسی در لبنان به آن اندازه‌ای که خواستار بحث درباره پیام پشت پرده این گزارش نیویورک‌تایمز است، خواستار صحبت درباره مضمون خود گزارش نیست.

این منبع افزود: مسأله (ذکر شده در روزنامه) مستند است و در سال 2013 اتفاق افتاده اما فاش کردن آن در زمان فعلی در چارچوب پیام سرزنش‌آمیز تند آمریکا به الحریری است که همزمان با درخواست وی برای استعفا در پی بحرانی شدن وضعیت اقتصادی لبنان و تظاهرات در این کشور صورت می‌گیرد خصوصا اینکه الحریری (این روزها ) همبستگی بیشتری با "التیار الوطنی الحر" (جریان وابسته به میشل عون) و حزب‌الله پیدا کرده است.

منبع لبنانی مذکور ادامه داد: اطلاعات نشان می‌دهد حزب‌الله امروز به الحریری به عنوان نخست وزیر لبنان تعهد بیشتری دارد همانطور که رئیس‌جمهور به مصالحه‌‌‌ای که بر اساس آن الحریری به نخست‌وزیر و میشل عون به ریاست‌جمهوری رسید، متعهدتر شده است. در برابر الحریری گزینه دیگری جز تعهد به رئیس‌جمهور و حزب‌الله وجود ندارد تا طیفی قدرتمند برای مقابله با تلاش‌های آمریکا در راستای بر هم زدن ثبات لبنان تشکیل دهند.

در ادامه این گزارش آمده است، ممکن است هفته‌ها یا ماه‌های آینده و قبل از آرام شدن جبهه‌های متشنج و تثبیت وضعیت موجود در منطقه، برخی طرف‌ها تلاش‌هایی برای به دست آوردن امتیاز یا فشار بر رقبا انجام دهند و این شامل تمام منطقه می‌شود. شاید بحران اخیر در بازارهای مالی لبنان در همین چارچوب باشد خصوصا اینکه مقاله طولانی نیویورک‌تایمز در زمانی فعلی منتشر می‌شود و الحریری را با قدرت هدف می‌گیرد.

لبنان از هفته گذشته شاهد تظاهرات مردمی در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی-اجتماعی است و برخی درخواست‌ها برای استعفای کابینه نیز وجود دارد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

عقب نشینی مجدد ترامپ و ادعای توافق با ایران


صالحی: خارک، خار چشم دشمنان این مرز و بوم خواهد ماند


هشدار سخنگوی سپاه پاسداران به آمریکا


سرلشکر عبداللهی: صادرات نفت و گاز یا برای همه است یا هیچ‌کس


سردار قاآنی: پیروزی نهایی از آن حزب‌الله است


عزیزی: رئیس جمهور آمریکا راهی جز لفاظی ندارد


قالیباف در‌ واکنش به تهدیدات اخیر: ایرانی متفاوت خواهید دید


تجدید بیعت هزاران لبنانی با محور مقاومت؛ از تهران تا غزه و بیروت


وزیر دفاع انگلیس استعفا کرد


سخنگوی وزارت دفاع: ایران در برابر هیچ فشاری عقب‌نشینی نمی‌کند


پربیننده ترین خبرها

ترامپ مدعی شد ایالات متحده در واکنش به حمله ادعایی ایران به بالگرد آمریکایی، حملاتی را به ایران انجام داده‌ است.


سنتکام اعلام کرد در واکنش به سرنگونی یک فروند بالگرد آپاچی، حملات تجاوزکارانه‌ای را به چند نقطه در جنوب ایران انجام داده است


قیمت نفت پس از حمله آمریکا به ایران افزایش یافت و به ۹۲.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.


ترامپ تجاوز دوباره به ایران را تایید کرد


هشدار مجدد عراقچی به آمریکا: اگر می خواهید در امان باشید بهتر است منطقه ما را ترک کنید


صدای انفجارهای جدیدی در شهر جاسک در جنوب ایران شنیده شد


گزارش‌ها حاکی از حمله به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جهرا در کویت است


سپاه پاسداران: ۲۱ هدف در پایگاه‌های هوایی و دریایی آمریکا در منطقه مورد اصابت قرار گرفت.


‌ ۴ هدف مهم در پایگاه هوایی و مرکز فرماندهی کنترل ارتش کودک‌کش آمریکا در الازرق اردن هدف قرار گرفتند


حمله موشکی رزمندگان هوافضای سپاه به ۴ هدف نظامی آمریکا در اردن


موج جدید انفجارها در کویت