کمالوندی اعلام کرد: تولید 25 تن گازهگزافلوراید از پسماندهای گذشته

پنج‌شنبه 16 آبان 1398
15:02
کمالوندی اعلام کرد: تولید 25 تن گازهگزافلوراید از پسماندهای گذشته
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به تولید 25 تن گاز هگزافلوراید اورانیوم از پسماندهای گذشته، گفت: 2 تن از این گاز به فردو منتقل شد و در 6 سال آینده می‌توانیم از تولیدات پسماند، نیاز فردو را تأمین کنیم.

العالم - ایران / سیاسی

«بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگویی درباره نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین در خصوص ایران، درباره نتیجه این نشست گفت: این یک پیش جلسه است و جلسه اصلی فردا برگزار می‌شود که درباره نحوه اجرای پادمان در ایران است که هر از چند وقت یک بار این جلسات برگزار می‌شود و غریب آبادی نماینده دائم ایران در آژانس در جلسه شرکت و مواضع ایران را تشریح خواهد کرد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره رسیدن ایران به ظرفیت تولید 9 هزار و 500 سو گفت: ما با ماشین‌های جدید که در گام سوم مستقر کردیم و 15 نوع ماشین جدید داریم پسماند و محصول را قاطی نمی‌کنیم و اینها را جدا می‌کنیم، این بدان مفهوم است که حدود 2 هزار و 600 سو به ظرفیت ما اضافه شده است.

وی افزود: امروز هم کار فردو به انتها رسید و البته به تدریج ظرفیت افزایش می‌یابد با توجه به اینکه چهار آبشار به ظرفیت فعلی اضافه می‌شود، چیزی در حدود 700 و خورده‌ای سو اضافه می‌شود که 9 هزار و 500 سو خواهیم داشت. وضعیت قبل از برجام هزار سو بیشتر است، ولی تفاوتی که دارد ماشین‌های زیادی که از نوع پیشرفته هستند دارند کار می‌کنند و هر چه جلوتر می‌رویم، برداشت ما بیشتر می‌شود و دانشی که به آن می‌رسیم کمک می‌کند که کیفیت و کارایی دستگاه‌ها را بالا ببریم.

کمالوندی عنوان کرد: حدود 2 هزار کیلوگرم هگزافلورایدی UF6 که از سایت نطنز به فردو منتقل کردیم، تولیدی است که از پسماندهای سال‌های گذشته داشتیم. حدود 25 تن تولید از پسماندهای گذشته داشتیم که 2 تن آن را به فردو منتقل کردیم و بدان معناست که در 6 سال آینده می‌توانیم از تولیدات پسماند نیاز فردو را تأمین کنیم و به لحاظ اقتصادی و استراتژیک قابل توجه است.

به گزارش فارس، سازمان انرژی اتمی دیروز (چهارشنبه) عملیات گازدهی به سانتریفیوژها در تأسیسات غنی سازی شهید علیمحمدی فردو را آغاز و غنی سازی در این سایت مجددا از سر گرفته شد و عملا ایران وارد گام چهارم کاهش تعهدات برجامی شد.

0% ...

آخرین اخبار

رایزنی فشرده مصر و ترکیه برای مهار تنش میان ایران و آمریکا


وزرای خارجه ایران و عربستان درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند


گزارش اقدامات امنیتی و اطلاعاتی در جنگ رمضان و پساجنگ ارائه شد


مدیریت مصرف بنزین بدون افزایش قیمت از اول خرداد


قدرت بستن تنگه هرمز بالاتر از توان هسته‌ای؛ ایران بازیگر کلیدی در منطقه و جهان


تحلیل نشریه آمریکایی؛ پیامد بسته شدن تنگه هرمز بر اقتصاد جهانی


آسیا تایمز: دیدار ترامپ-شی نشانه‌ای از بحران راهبردی آمریکا است


بخشی از اموال «علی کریمی» به نفع مردم توقیف شد


شبهای ایران؛ تبدیل تجمعات شبانه به «فضای تربیتی و فرهنگی» برای کودکان


استارمر: هرگز انگلیس را به جنگ با ایران نمی‌کشانم