یک خبر چند خط تحلیل؛

آیا ایران متحد استراتژیک خود، عراق را از دست داده است؟

يکشنبه 10 آذر 1398
13:53
آیا ایران متحد استراتژیک خود، عراق را از دست داده است؟

العالم _ ایران / سیاسی

خبر:

  • متعاقب اعلام استعفای عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق برخی منابع و رسانه های معاند جمهوری اسلامی ایران این چنین تبلیغ می کنند که ایران متحد استراتژیک خود یعنی عراق را از دست داده است!


تحلیل:

  • واقعیت آن است که در جریان حرکت اصلاح طلبانه اخیر در عراق برخی کشورهای درون و برون منطقه ای کوشش کردند تا حرکت اصلاح طلبانه مردم عراق را ازمسر اصلاحات به دامن انقلاب و تغییر نظام در عراق منحرف کنند امری که پیشتر بارها تجربه شده بود و به ویژه در ماجرای انتخابات پارلمانی گذشته عراق و متعاقب آن سامان گیری سیاسی عراق عملیاتی شده بود و البته ناکام مانده بود.
  • در ماجرای اخیر در کنار این تلاش ناکام که متاسفانه شکلی خونین هم به آن داده شد کشورهای مداخله گر مورد اشاره همچنین کوشیدند تا ضمن ایجاد گونه ای انقلاب، طی عملیات روانی حساب شده ای روابط فی مابین عراق و ایران که به شکلی ویژه در ماجرای مبارزه با صدام، اشغال امریکایی عراق و بالاخره مبارزه با داعش جلوه و استحکامی ویژه یافته بود را تخریب و البته برای همیشه نابود کنند امری که در سایه هوشیاری ملت، مراجع و مسئولان عراقی راه به جایی نبرد. در صدر این کوشش های کور می توان طراحی حمله به کنسولگری های ایران در کربلا و نجف و خلق و تبلیغ شایعاتی مانند اینکه نیروهای ایرانی عامل سرکوب تظاهرکنندگان عراقی هستند و ... را می توان به تعداد زیاد شمارش کرد.
  • واقعیت چنان که در عرصه عمل نیز خود را نشان داد و می دهد این است که در طول تظاهرات اخیر، جمهوری اسلامی همواره از مردم، مرجعیت و بالاخره قانون در عراق حمایت کرده است و در همراهی با مطالبات مردم عراق نه تنها همراهی جدی کرده بلکه کوشیده است تا از این مطالبات نه قدمی پیش و نه گامی عقب تر حرکت کند. حمایت از قانون، نگاه های مرجعیت و خواست های به حق مرد در واقع رویکرد جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با حوادث اخیر عراق بوده است و بدیهی است تمرکز بر جنگ روانی معطوف به مداخله در امور عراق بیش از هر چیز گونه ای اهانت به ملت عدالت خواه و فساد ستیز عراق محسوب می شود.
  • شیعیان، اهل سنت و کردهای عراق همواره روابطی تنگاتنگ با جمهوری اسلامی ایران داشته اند و در واقع هجوم به این روابط در کنار همه انگیزه های خارجی گونه ای تلاش جهت شکل دادن به بستری جدید با صبغه ایجاد کینه و دشمنی فی مابین دو کشور در آینده پس از اصلاحات عراق است.
0% ...

آخرین اخبار

آتش سوزی مهیب در غرب آمریکا؛ وضعیت اضطراری در «یوتا» اعلام شد


ادعای بحرین در مورد حمله به این کشور


یک فروند نفتکش در تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت


استقرار ۶ بیمارستان صحرایی و ۳۱۷ آمبولانس برای پوشش مراسم تشییع آقای شهید در پایتخت


افزایش سطح تعاملات اقتصادی میان تهران و ایروان


تجارت دوجانبه بین ایران و پاکستان با رسمی شدن گمرک ریلی در ایستگاه تفتان عملیاتی شد


پیام ملی‌پوشان ایران به مردم جهان؛ شرافت را بالاتر از پیروزی می‌بینیم


جلسه علنی مجلس پس از مراسم تشییع رهبر شهید برگزار می‌شود


رئیس کمیته مردمی تشییع رهبر شهید در قم منصوب شد


ورود بیش از ۳.۶ میلیون خودرو به تهران، قم و مشهد/ پیش بینی ۱۴ محور ورودی در پایتخت


پربیننده ترین خبرها

مذاکرات لبنان و اسرائیل یک روز دیگر تمدید شد؛ اختلافات ادامه دارد


حامیان فلسطین در ایتالیا خواستار قطع روابط با رژیم صهیونیستی شدند


رایزنی‌های عربستان، قطر و عمان درباره نتایج تفاهم آمریکا و ایران بر امنیت منطقه


یادداشت فعال رسانه‌ای عراقی:رهبر بزرگم، آیت‌الله خامنه‌ای؛ شهادت می‌دهم که تو پیروز حقیقی این نبرد هستی


تداوم نقض آتش‌بس در لبنان/ حمله هوایی رژیم صهیونیستی به «نبطیه» + فیلم


آخرین آمار قربانیان زلزله ونزوئلا تا این لحظه به ۲۳۵ نفر؛ وهمزمانی وقوع زلزله در ژاپن


اذعان روزنامه آمریکایی به خسارت سنگین ایران به پایگاه آمریکا در بحرین


درگیری در جنوب لبنان شماری از نظامیان صهیونیست زخمی شدند


شیخ نعیم قاسم: پروژه آمریکایی ـ صهیونیستی برای حذف مقاومت شکست خورده است


واکنش تهران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری؛ امنیت منطقه با دخالت خارجی محقق نمی‌شود


کربلای معلا در روز عاشورا میزبان میلیون‌ها زائر امام حسین (ع) از سراسر جهان