هشدار روسیه نسبت به تلاش ها برای کشاندن عراق به سوی تقابل با ایران

چهارشنبه 13 آذر 1398
10:39
هشدار روسیه نسبت به تلاش ها برای کشاندن عراق به سوی تقابل با ایران نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نسبت به تلاش‌ بیگانگان برای کشاندن عراق به سوی تقابل با ایران هشدار داد.

العالم ـ اروپا

بنابر گزارش خبرگزاری تاس، «واسیلی نبنزیا » دیروز ( ۱۲ آذرماه) در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد اوضاع عراق گفت: ما نگران تاثیر منفی احتمالی وضعیت سیاسی عراق هستیم؛ وضعیتی که نتیجه برخی تلاش‌ها برای دامن‌زدن و افزایش تنش‌ها در اطراف ایران است.

وی افزود: تلاش‌ها برای درگیر کردن (دو طرف) به سوی یک تقابل منطقه‌ای، اوضاع داخلی عراق را بی ثبات می‌کند. عراق این حق را دارد تا روابط عادی با همسایگانش داشته باشد و در مسیر توسعه آن گام بردارد. هیچ‌کس حق ندارد این روابط را تضعیف کند.

« کلی کرافت » نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در این جلسه،‌ بدون اشاره به نام کشوری، از همسایگان عراق خواست از مداخله در امور داخلی بغداد خودداری کنند.
همچنین « جنین هنیس پلاسچارت » نماینده سازمان ملل متحد در عراق نسبت به بروز بحران اعتماد در این کشور به دلیل طولانی‌شدن عدم تحقق وعده‌های داده شده، ابراز نگرانی کرد و گفت: نه فقط دولت، بلکه همه سیاسیون باید برای اصلاحات، مسئولیت بپذیرند.

وی در گزارشی به آخرین شرایط این کشور پس از اعتراضات اخیر اشاره کرد و افزود: این اعتراضات، ابتدا توسط جوانان کلید خورد تا صدای ناامیدی آنها از چشم‌انداز ضعیف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و آرزوهای بزرگشان برای فردایی بهتر، به دور از فساد و منافع حزبی و به دور از مداخلات خارجی شنیده شود.

عراق در روزهای اخیر شاهد تظاهرات و ناآرامی به ویژه در استان‌های جنوبی این کشور بوده که تاکنون ده‌ها کشته و زخمی بر جا گذاشته است.
مرحله نخست اعتراضات در عراق از اول اکتبر (۹ مهرماه) ابتدا با درخواست مبارزه با فساد و انجام اصلاحات اقتصادی و گسترش خدمات عمومی آغاز شد، اما به تدریج مطالبات سیاسی به آن اضافه شد، به گونه‌ای که گروهی از معترضان خواستار اصلاح قانون انتخابات و قانون اساسی این کشور شدند و برخی دیگر نیز شعار براندازی دولت را سر دادند.

دور بعدی اعتراضات در عراق از ۲۵ اکتبر (سوم آبان) آغاز شد و دولت تاکنون با وجود پذیرش اغلب پیشنهادها برای اصلاحات ساختاری و قانونی، ارائه بسته‌های اقتصادی و صدور دستورالعمل‌های مختلف، نتوانسته آرامش را به طور کامل به کشور بازگرداند.
تداوم این اعتراض‌ها و واکنش برخی جریان‌های سیاسی برای کناره‌گیری نخست‌وزیر این کشور سبب شد تا « عادل عبدالمهدی » استعفای خود را تقدیم مجلس کند. مجلس عراق نیز یک روز پس از ارائه رسمی استعفا با آن موافقت کرد.
اکنون بحث اصلی محافل سیاسی و دولت این کشور اصلاح قانون انتخابات و موضوع جانشین اصلی نخست‌وزیر مستفعی عراق است.

0% ...

آخرین اخبار

پوتین: امیدوارم درگیری مربوط به ایران هرچه زودتر پایان یابد


قرعه کشی جام ملت‌های آسیا؛ ایران در گروه زندگی!


شهید و زخمی شدن 22 شهروند لبنانی در حملات اشغالگران


دیدار السیسی و مکرون؛ قاهره درباره خطرات گسترش تنش‌ در منطقه هشدار داد


نماینده کنگره آمریکا: بنزین 5 و گازوئیل 6 دلاری نشانه پیروزی نیست


اروپا برای تخلیه افراد از کشتی کروز آلوده به هانتاویروس آماده می‌شود


دیدار نواف سلام و احمد الشرع در دمشق؛ تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه و ثبات منطقه‌ای


اعزام زائران حج با وجود محدودیت‌های پروازی ادامه دارد


حمایت آقای خاص از تیم ملی ایران: آنها شایسته حضور در جام‌جهانی هستند


حملات حزب الله علیه نظامیان رژیم صهیونیستی