همکاری آمریکا و امارات برای ایجاد یک سیستم جاسوسی

همکاری آمریکا و امارات برای ایجاد یک سیستم جاسوسی
چهارشنبه 20 آذر 1398 - 00:40

خبرگزاری رویترز گزارش داد که هزاران سند و مدرک وجود دارد که نشان می‌دهد افسران سابق سازمان سیا به امارات متحده عربی برای ایجاد یک سیستم جاسوسی کمک کرده‌اند.

العالم-آمریکا

رویترز در ادامه گزارش داد که کارکنان امنیت ملی سابق کاخ سفید به امارات کمک کردند که برنامه‌های جاسوسی سایبری سری ایجاد کند.

بر اساس این گزارش، این برنامه‌های جاسوسی سایبری امارات، فعالان حقوق بشری، روزنامه‌نگاران و مخالفان و شهروندان قطری را هدف قرار داده است.

رویترز می‌گوید برای مشخص کردن روند تکامل تشکیلات جاسوسی امارات به بررسی بیش از ۱۰ هزار سند مربوط به برنامه DREAD پرداخته و با دست‌کم ۱۲ پیمانکار دفاعی یا مقام‌های سابق دولت آمریکا مصاحبه کرده است.

یافته‌های این تحقیق آشکار می‌کنند کلارک نخستین فردی بوده که برای ایجاد تشکیلات جاسوسی آمریکا وارد امارات شده است. او با استفاده از ارتباطات نزدیک خودش با حاکمان این کشور حاشیه خلیج فارس برنده چندین قرارداد پیمانکاری مشاوره در زمینه امور امنیتی در امارات شد. یکی از آنها کمک در تشکیل یک یگان جاسوسی در تأسیسات یک فرودگاه استفاده‌نشده در ابوظبی بود.

رویترز نوشته DREAD در ابتدا قرار بوده برنامه‌ای برای مبارزه با تروریسم باشد، اما با گذشت زمان تمرکزش را از جلوگیری از حملات تروریستی برداشته و به سمت هدف قرار دادن مخالفان سیاسی امارات معطوف شده است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی بهمن‌ماه سال گذشته جزئیاتی هم از روش‌های جاسوسی امارات منتشر کرده بود.

به نوشته این رسانه، «لوری استرود» از افسران سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) گفته اعضای این تیم در محلی موسوم به «ویلا» در ابوظبی مستقر هستند و از روش‌های متداول در سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا برای هک گوشی‌های «آیفون» و رایانه‌های اهداف مورد نظر، استفاده می‌کنند.

بر اساس این گزارش، این پروژه در ابتدا در اختیار یک شرکت سایبری مستقر در «مریلند» بوده، اما در سال ۲۰۱۶ به شرکتی اماراتی به نام «دارک‌مَتر» (DarkMatter) محول شده است. به گفته استرود، در این پروژه حتی از شهروندان آمریکایی هم جاسوسی شده است.

رویترز که با ۹ نفر از اعضای این پروژه مصاحبه کرده و چند هزار صفحه از اسناد مربوط به عملیات‌های این پروژه را در اختیار دارد، نوشته است که تکنیک‌های مورد استفاده آژانس امنیت ملی آمریکا در این عملیات‌ها نقشی محوری ایفا کرده است.

اعضای این تیم از مجموعه‌ای از ابزارهای فوق پیشرفته از جمله ابزاری به نام «کارما» (Karma) استفاده می‌کرده‌اند که به آن‌ها این امکان را می‌داده که با نفوذ به گوشی‌های آیفون، از افراد هدف جاسوسی کنند. به نوشته رویترز، برای نفوذ کارما به یک گوشی آیفون، تنها کافی بوده شماره تلفن همراه یا آدرس ایمیل متصل به آن گوشی، وارد فهرست هدف شود. هرچند این نرم‌افزار نمی‌توانسته مکالمات افراد را شنود کند، اما این امکان را در اختیار هکرها می‌گذاشته که بدون آنکه نیاز باشد مالک گوشی همراه روی لینکی کلیک کند، به تمام تصاویر، پیام‌های کوتاه، اطلاعاتی مکانی و رمزهای عبور ذخیره شده روی گوشی، دسترسی یابند.

پیشتر روزنامه «هاآرتص» گزارش داد بود که تل‌آویو و ابوظبی توافق‌نامه همکاری گسترده در حوزه‌های مختلف از جمله تامین تجهیزات مدرن اطلاعاتی و هواپیماهای جاسوسی امضا کردند.

کلید واژه ها :

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها