آنکارا: حمایت روسیه، مصر و امارات از حفتر، نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است

شنبه 30 آذر 1398
17:49
آنکارا: حمایت روسیه، مصر و امارات از حفتر، نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
یک مقام ارشد دولت ترکیه با بیان اینکه آنکارا در برابر «عمل انجام‌شده» در منطقه ساکت نمی‌ماند، گفت حمایت مسکو، قاهره و ابوظبی از طبرق نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است.

العالم - ترکیه

«فخرالدین آلتون» مدیر ارتباطات و مسئول رسانه‌ای دولت ترکیه امروز (شنبه) گفت حمایت روسیه، مصر و امارات از ارتش ملی لیبی، نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» آلتون در یادداشتی درباره توافق دریایی ترکیه با لیبی، توضیح داد که این توافق روی حق حاکمیتی ترکیه در منطقه صحّه می‌گذارد اما آنکارا در کنار آن دستور کار خود مبنی بر حفاری اکتشاف نفت و گاز در شرق دریای مدیترانه را نیز ادامه می‌دهد.

بر این اساس، وی ضمن اشاره به فشارها و تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه ترکیه به دلیل حفاری در شرق مدیترانه، گفت توافق با لیبی نشان داد آنکارا در برابر «عمل انجام‌شده» در این منطقه چشمان خود را نمی‌بندد و با این توافق اثبات کرد بازیگری است که نباید از آن غافل شد.

این مقام ترکیه‌ای با بیان اینکه آنکارا دیگر در حوادث منطقه‌ای تماشاچی نخواهد بود و در آنها دخالت می‌کند، تصریح کرد ترکیه اجازه نمی‌دهد نه در شرق مدیترانه و نه مناطق جنوب مرزهایش، حقوق آن نقض شود یا اقداماتی علیه آن انجام گیرد.

به نوشته آناتولی، آلتون ضمن اشاره مستقیم به حمایت روسیه، مصر و امارات عربی متحده از ژنرال «خلیفه حفتر» سرکرده گروه موسوم به ارتش ملی لیبی اظهار داشت که این اقدام نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ کشوری نمی‌تواند ترکیه را در منطقه منزوی کند، گفت توافق دریایی آنکارا با لیبی را باید به عنوان بخشی از فعالیت‌های حفاری و زیرزمینی در شرق دریای مدیترانه در نظر گرفته شود.

دولت وفاق ملی لیبی و ترکیه روز ۲۷ نوامبر (چهارشنبه ششم آذر) دو یادداشت تفاهم در زمینه همکاری امنیتی و مناطق دریایی امضا کردند که با واکنش شدید مصر، قبرس و یونان مواجه شد و متعاقب آن یونان از اخراج سفیر این دولت از خبر داد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز تاکنون چند بار بر آمادگی کشورش برای اعزام نیروی نظامی به لیبی تاکید کرده و گفته هر زمان دولت طرابلس بخواهد، آنکارا به آنها کمک نظامی می‌کند. اردوغان همچنین دو روز پیش گفته بود تصمیم دارد هواپیماهای بدون سرنشین بیشتری در دولت خودخوانده «قبرس شمالی» مستقر کند تا حافظ کشتی‌های حفاری ترکیه در مدیترانه باشند.

تنش‌ها در دریای مدیترانه از سال گذشته و به دلیل تلاش‌های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته و این مسئله به پدیدار شدن تنش‌های قدیمی منجر شده است. اتحادیه اروپا چندی قبل اعلام کرد که طرح ترکیه برای انجام حفاری برای جستجوی نفت و گاز در سواحل قبرس نگرانی بسیار در این منطقه را موجب شده است. اتحادیه اروپا هشدار داده که این اقدام ترکیه موجب افزایش تنش‌ها میان این دو کشور شده و غیر قابل قبول است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

رئیس جمهور لبنان: تعرض به رهبران مذهبی و معنوی مردود است


تلگراف: ترامپ در دام ایران افتاده است


حماس: حمله اسرائیل به ناوگان شکستن محاصره غزه نقض قانون بین‌المللی است


امام جمعه بغداد: بیانیه رهبر انقلاب، حاوی پیام‌های سرنوشت‌ساز درباره آینده منطقه است


ایران حمله تروریستی و ترور خطیب جمعه حرم حضرت زینب (س) رامحکوم کرد


نیک استوارت فرد جدیدی که ترامپ به تیم مذاکره اضافه کرده است، کیست؟


پزشکیان: تحقق عدالت آموزشی در گرو توجه به جایگاه معلمان است/ تجلیل از استقامت جامعه فرهنگی


روزنامه اسرائیلی: منطقه شاهد موفقیت پهپادی حزب‌الله است


پیش‌بینی معامله‌گران بازار: بهای نفت احتمالا به حدود ۱۲۷ دلار برسد


جنگ ایران زیر ذره‌بین کنگره؛ دموکرات‌ها هگست را زیر سوال بردند