نیویورک تایمز جاسوسی امارات از شهروندان این کشور را فاش کرد/ پیام رسان "توتاک" ابزار جاسوسی در امارات

دوشنبه 2 دی 1398
07:46
نیویورک تایمز جاسوسی امارات از شهروندان این کشور را فاش کرد/ پیام رسان روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که امارات از طریق برنامه پیام رسان "توتاک" که مورد استقبال شهروندان این کشور قرار گرفته، از آنها جاسوسی می‌کند.

العالم ـ آسیا

نیویورک تایمز بامداد دوشنبه به نقل از مقامات آمریکایی و ارزیابی اطلاعات طبقه‌بندی شده نوشت: دولت امارات متحده عربی با استفاده از برنامه پیام رسان توتاک تلاش می‌کند تا هر مکالمه، جابه جایی، ارتباطات، قرار ملاقات، صدا و تصویر کسانی که از این برنامه در تلفن‌های خود استفاده می‌کنند را مورد ردیابی قرار دهد.

برنامه پیام رسان توتاک که چند ماه پیش ارائه شده مورد استقبال میلیون‌ها مخاطب قرار گرفته است. به طوری که این برنامه در یک هفته گذشته مورد استقبال اکثر شهروندان اماراتی قرار گرفته و چند میلیون‌ شهروند این کشور تا کنون این برنامه را در تلفن‌های خود نصب کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، روزنامه نیویورک تایمز در مصاحبه با مقامات اطلاعاتی و ارتباطاتی آمریکا فاش کرد که با روند استقبال شهروندان اماراتی از این برنامه، ابوظبی از توتاک به عنوان ابزار جاسوسی استفاده کرده و شهروندان خود را زیر نظر قرار داده است.

براساس این گزارش، کشورهای خلیج فارس مانند عربستان سعودی و امارات پیش از این برای نظارت و جاسوسی از رقبای خارجی خود، روزنامه نگاران، منتقدان و ... از شرکت‌ها و پیمانکاران خصوصی مانند پیمانکاران اسرائیلی و آمریکایی استفاده می‌کردند. اما کارشناسان می‌گویند که توسعه توتاک نشان داد که دولت‌ها می‌توانند واسطه‌ها را حذف و به طور مستقیم از اهداف خود جاسوسی کنند که داوطلبانه و البته بی‌اراده، اطلاعات خود را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود: یک تحلیل فنی و مصاحبه با متخصصان امنیت کامپیوتر نشان داد که شرکت پشت توتاک، «بریج هولدینگ»، احتمالا یک شرکت وابسته به «دارک متر» Dark Matter، یک شرکت اطلاعاتی و هک مستقر در ابوظبی است؛ جاییکه مقامات اطلاعاتی امارات پیش از این افرادی را از آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل به خدمت گرفته بودند.

اپل و گوگل این نرم‌افزار را از فروشگاه‌های خود حذف کرده اند.

به گفته مقامات پیشین آمریکایی و همچنین کارمندان، شرکت دارک متر به خاطر جرایم سایبری تحت تحقیقات پلیس فدرال آمریکا قرار دارد. ارزیابی اطلاعاتی آمریکا و تحلیلهای فنی همچنین توتاک را به شرکت «پکس AI» مرتبط می‌کند که یک شرکت داده مستقر در ابوظبی است و به نظر می‌رسد به شرکت دارک متر وابسته است.

حکومت امارات اپلیکیشنهایی مثل واتس اپ و اسکایپ را محدود کرده و این مسأله باعث افزایش جذابیت اپلیکیشن‌هایی نظیر توتاک شده است.

0% ...

آخرین اخبار

موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


خروج بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از کشور


۲۵۰۰ کیلومتر پوشش تصویری از قلب اربعین ۱۴۰۵


پس از یک سال، جاده صادراتی سودان احیا شد


وقتی مدیریت جهادی،از ویرانه‌های حملات، دوباره جریان انرژی می‌سازد


ثبت تردد بیش از 3 میلیون و 300 زائر حسینی از مرزهای اربعینی کشور


اقدام وحشیانه صهیونیست‌ها در تخریب لوله‌های اصلی مناطق فلسطینی‌ نشین


خسارت 10 هزار میلیاردی جنگ بر چهره میراثی کهن


"جنگ خاموش اشغالگران" قطع آب سلاحی برای کوچ اجباری فلسطینیان در شمال کرانه باختری + ویدئو


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"