ترکیه: به حمایت از دولت مشروع لیبی ادامه می‌دهیم

شنبه 7 دی 1398
00:04
ترکیه: به حمایت از دولت مشروع لیبی ادامه می‌دهیم یکی از مقامات ریاست جمهوری ترکیه گفت که دولت لیبی از آنکارا درخواست حمایت نظامی کرده و ترکیه به حمایت از دولت مشروع لیبی ادامه خواهد داد.

العالم- ترکیه

«فخر الدین آلتون» رئیس بخش ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در پیامی در توئیتر نوشت که دولت لیبی از ترکیه درخواست حمایت نظامی کرده است.

آلتون افزود همانطور که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه تاکید کرده آنکارا به توافقی که با دولت لیبی داشته پایبند خواهد بود و به حمایت از منافع مشترک و ایجاد ثبات در منطقه دریای مدیترانه خواهد پرداخت.

وی اضافه کرد که ترکیه از دولت مشروع لیبی که از سوی جامعه بین‌الملل برسمیت شناخته شده حمایت خواهد کرد.

این مقام ترکیه‌ای بر ضرورت پایان حمایت‌های خارجی از گروه‌های غیرقانونی که علیه دولت لیبی فعالیت می‌کنند تاکید کرد.

آلتون گفت: «نمی‌خواهیم لیبی به منطقه جنگی تبدیل شود و قدرت‌های منطقه‌ای وجود دارند که در تلاش برای ایجاد نهادهای سرکوبگر هستند که به ملت لیبی اهمیتی نمی‌دهند و تلاش‌ آنها برای ایجاد یک دولت دست‌نشانده موفق نخواهد شد.»

لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ «معمر القذافی»، دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال ۲۰۱۵ با حمایت سازمان ملل و جامعه بین‌الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست «فایز سراج» بر اساس توافق «صُخیرات» مغرب تشکیل شد. هم‌اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و پارلمان وابسته به آن است.

به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال حفتر نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست «عبدالله الثنی» و پارلمان در طبرق زدند که به پارلمان طبرق معروف است و طی این سال‌ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و پارلمان، جنگ و درگیری است.

دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صف‌بندی‌های بین‌المللی و منطقه‌‌ای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می‌کنند.

دو هفته پیش ترکیه دو تفاهم‌نامه همکاری امنیتی و ترسیم مرزهای دریایی با دولت وفاق ملی لیبی امضا کرد تا بتواند منابع انرژی در دریای مدیترانه را اکتشاف و استخراج کند؛ این اقدام، باعث ناراحتی مصر، یونان، قبرس جنوبی و ژنرال خلیفه حفتر شده و قرار است چهار کشور یونان، مصر، فرانسه و قبرس یونانی نشین روزهای چهارم و پنجم ژانویه (۱۳ و ۱۴ دی) در قاهره حول تحولات لیبی دور هم جمع شوند.

دولت ترکیه نیز دیروز بعد از درخواست کمک نظامی رسمی از دولت وفاق لیبی، اعلام کرد که نیروهای خود را به این کشور خواهد فرستاد. برخی رسانه‌ها در سوریه فاش کردند که آنکارا تاکنون دو نوبت از سوریه، نیروهایش را به لیبی فرستاده است. اردوغان دیروز گفت که لیبی امانت امپراتوری عثمانی و آتاتورک است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


آمریکا پایان محاصره دریایی ایران را اعلام کرد


پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه؛ پاسخ حماس هفتهٔ آینده / اسرائیل همچنان نقض‌کنندهٔ توافق


ایران هتک حرمت مساجد و حمله به مردم فلسطین در کرانه باختری را محکوم کرد


توافق ایران و آمریکا، موازنه قدرت در منطقه را بازتعریف میکند و رژیم صهیونیستی را در تنگنا قرار داده است


دادستان کل کشور: پیگیری حقوقی جنایات جنگی در دستور کار است