گفت‌وگوی تلفنی چاووش اغلو و پامپئو درباره تحولات غرب آسیا

دوشنبه 23 دی 1398
10:42
گفت‌وگوی تلفنی چاووش اغلو و پامپئو درباره تحولات غرب آسیا وزرای خارجه ترکیه و آمریکا در گفت‌وگویی تلفنی پیرامون تحولات غرب آسیا با یکدیگر صحبت کردند.

العالم - ترکیه

«مولود چاووش اغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز یکشنبه در گفت‌وگویی تلفنی با «مایک پامپئو» همتای آمریکایی خود، درباره آخرین تحولات خاورمیانه صحبت کرد.

به نوشته روزنامه «ینی شفق»، «مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «پامپئو مجددا لزوم ایفای نقش بیشتر ناتو در منطقه را تکرار و بر تعهد آمریکا در روند صلح تسهیل شده سازمان ملل در سوریه تاکید کرد».

پامپئو نیز در توییتر خود نوشت: «امروز گفت‌وگوی خوبی با وزیر امور خارجه ترکیه در خصوص تحولات غرب آسیا داشتم».

این مکالمه تلفنی پس از آن صورت گرفت که آتش‌بسی توسط ترکیه و روسیه در استان «ادلب» سوریه به اجرا درآمد.

توافق آتش‌بس در ادلب سوریه یک روز بعد از آن اجرا شد که رؤسای جمهور روسیه و ترکیه طی بیانیه‌ای مشترک بر ضرورت اجرای توافق‌های به عمل آمده بین طرفین در مورد سوریه و تلاش برای مقابله با تروریسم و مقابله با جدایی‌طلبان در سوریه و حفظ تمامیت ارضی این کشور عربی تأکید کردند.

استان ادلب سوریه به همراه مناطق اطراف آن بر اساس توافق آستانه چهارم بین ایران، روسیه و ترکیه جزو مناطق کاهش تنش به شمار می‌رود. مطابق این توافق، مقابله با گروه‌های تروریستی مانند داعش و جبهة النصره (شاخه سوری القاعده) در هر نقطه‌ای از سوریه امری ضروری است حتی در مناطق کاهش تنش.

این استان از تابستان ۲۰۱۵ به دست گروه تروریستی جبهه النصره افتاد و ارتش سوریه حق دارد مطابق مفاد توافق آستانه چهارم علیه این گروهک عملیات کند. جبهه النصره با حمایت ترکیه برای اینکه مشمول این بند از توافق نشود، بارها اسم خود را تغییر داده و هم‌اکنون تحت عنوان هیئة تحریر الشام در این استان سوری حضور دارد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

خشم ترامپ از گزارش‌های اتمام ذخایر مهمات آمریکا در جنگ با ایران


تیراندازی در مدرسه ای در تایلند با ۱۷ کشته و زخمی


رکوردشکنی گذرگاه مهران؛ عبور نزدیک به ۳ میلیون زائر از این گذرگاه


بررسی تحولات منطقه در تماس تلفنی مکرون و بن‌سلمان


عضو فراکسیون مقاومت: ترامپ به دلیل ارزیابی نادرست از قدرت ایران، در مخمصه افتاده است


حمایت دولت و شورای عالی یمن از عملیات نیروهای مسلح علیه مواضع نظامی عربستان


توافقنامه دفاعی مشترک ترکیه، عربستان و پاکستان در ریاض


حمله گسترده روسیه به ۱۵۵ نقطه استراتژیک اوکراین


درخواست هادی العامری برای تعویق پاسخ به حملات آمریکا و عربستان


پیام تسلیت عراقچی وزیر امور خارجه، در پی درگذشت ابوالقاسم قاسم‌زاده روزنامه‌نگار پیشکسوت