واشنگتن با ناامیدی از کنفرانس برلین:

لیبی دارد شبیه سوریه می‌شود

يکشنبه 29 دی 1398
14:07
لیبی دارد شبیه سوریه می‌شود
یک مقام آمریکایی با ابراز ناامیدی از نتیجه کنفرانس برلین برای حل بحران لیبی، مدعی شد که وضع این کشور در حال نزدیک شدن به وضعیت در سوریه است.

العالم - لیبی

یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت، توقع کشورش از کنفرانس امروز برلین برای حل بحران در لیبی اندک است.

این مقام به خبرنگارانی که همراه با «مایک پامپئو» به برلین سفر کردند، از تبدیل بیش از پیش اوضاع لیبی به وضعیت سوریه هم ابراز نگرانی کرد.

این مقام آمریکایی در حالی ابراز نگرانی کرده است که متحدان منطقه‌ای آمریکا مثل عربستان، مصر و امارات در حال ایفای نقش مستقیم در لیبی هستند و تأمین تجهیزات نظامی و حمایت سیاسی و لجستیک از شبه‌نظامیان شرق لیبی را بر عهده گرفته‌اند.

به نوشته رویترز، این مقام آمریکایی در آستانه کنفرانس بین‌المللی درباره لیبی در برلین گفت: «منازعه لیبی بیش از پیش دارد شبیه به سوریه می‌شود».

وی افزود: «به نظر من، وضعیت خیلی پیچیده است و با توجه به اینکه تاکنون (طرف‌های درگیر) اصرار لجوجانه‌ای بر مواضع خود داشته‌اند، من درباره (نتایج این کنفرانس) توقعات محدودی خواهم داشت».

قرار است امروز یکشنبه کنفرانسی در «برلین» برای هموار کردن مسیر صلح در لیبی برگزار شود و علاوه بر طرفین درگیر در لیبی، ۱۲ کشور نیز در این کنفرانس شرکت خواهند کرد.

خبرگزاری آلمان به پیش‌نویس بیانیه‌ای که سازمان ملل برای این کنفرانس آماده کرده، دست یافته است. این بیانیه شش بند دارد و اصلاحات در زمینه‌های اقتصادی و امنیتی در کنار آتش‌بس و اجرای ممنوعیت واردات سلاح را پیش کرده است.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه مفاد این بیانیه را به اطلاع اعضای شورای امنیت رسانده بود و انتظار می‌رود تا نمایندگان ۱۲ کشور حاضر در کنفرانس برلین با توجه به این بیانیه به سمت روند سیاسی در لیبی پیش بروند.

طبق برنامه قرار است تا «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان فردا از «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در برلین استقبال کند. همچنین «فایز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی و «خلیفه حفتر» فرمانده شبه‌نظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» نیز در برلین حاضر خواهند شد.

پیش‌نویس بیانیه کنفرانس برلین در ماه‌های گذشته و طی پنج نشست با حضور نمایندگان بیش از ده کشور و سازمان‌های مختلف از جمله آمریکا، روسیه، ترکیه، ایتالیا، فرانسه، مصر و امارات آماده شده است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

ضربات سپاه به انبار تجهیزات و برج مراقبت آمریکایی‌ها


دیدار عراقچی و لاوروف در حاشیه اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای


سپاه به مردم منطقه: فورا از مخفیگاه نظامیان آمریکایی فاصله بگیرید


سپاه پاسداران: ساختمان باقی‌مانده از شرکت آمازون منهدم شد


فصل تازه همکاری‌های فرهنگی تهران–سئول در آستانه ثبت‌جهانی الموت


روزنامه آتلانتیک ماجراجویی در ایران را نقطه پایان ترامپ دانست


انهدام موشک کروز آمریکایی در آسمان کهنوج


قالیباف: همکاری ایران و عراق می‌تواند بسیاری از مسائل منطقه را حل کند


صهیونیست‌ها ۴ فلسطینی را در کرانه باختری شهید و ۴ نفر دیگر را زخمی کردند


سپاه: زاغه مهمات پایگاه آمریکا در علی السالم متلاشی شد