صدها اسیر جنگ یمن مبادله می‌شوند

يکشنبه 17 فروردين 1399
04:32
صدها اسیر جنگ یمن مبادله می‌شوند

رئیس کمیته اسرا در دولت نجات ملی یمن گفت که طبق توافق با دولت مستعفی «منصور هادی»، ۱۴۲۰ اسیر جنگی طی دو مرحله مبادله می‌شوند.

العالم - یمن

«عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته اسرا در دولت صنعاء در گفت‌وگو با المیادین گفت که توافق اردن برای مبادله ۱۴۲۰ اسیر طی دو مرحله اجرا می‌شود.

المرتضی گفت: «طبق این توافق ۱۱۲۰ اسیر در مرحله نخست و ۳۰۰ اسیر دیگر در مرحله دوم مبادله می‌شوند».

وی افزود: «بر اساس توافق مذکور ۷۰۰ اسیر ارتش و کمیته‌های مردمی در ازای ۴۲۰ اسیر از طرف مقابل(نیروهای ائتلاف سعودی و مزدورانش) از جمله شماری سعودی و سودانی آزاد می‌شوند».

رئیس کمیته اسرا در دولت نجات ملی یمن تصریح کرد: «طرف دیگر به بخش اول توافق متعهد نبود و اسامی مابقی اسرای ارتش و کمیته‌های مردمی را ارائه نداد».

المرتضی گفت:«اما ما لیست همه اسرای نزد خود را ارائه دادیم و هنوز هم به مبادله ۱۴۲۰ اسیر متعهد هستیم».

دولت نجات ملی یمن یازدهم فروردین ماه خبر داد که به دنبال نشستی یک هفته‌ای تحت نظارت سازمان ملل در اردن با دولت مستعفی درباره مبادله ۱۴۰۰ اسیر به توافق رسیده است.

المرتضی به زمان مبادله اسرا اشاره‌ای نکرد اما تاکید کرد: «دشمن متجاوز را به آزادی اسرایمان مجبور خواهیم کرد و اهرم‌های زیادی را برای فشار بر آن به اذن پروردگار در اختیار داریم».

او از خانواده‌های اسرای یمنی هم خواست به شایعات دروغین درباره مخالفت صنعا با مبادله اسرا توجهی نکنند.

«محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن روز شنبه گفت که صنعاء پاسخی درباره پذیرش آزادی اسرا بر اساس توافق قبلی دریافت نکرده است.

مسئولان جنبش انصارالله یمن و ائتلاف سعودی-اماراتی بر اساس توافق سوئد در دسامبر ۲۰۱۸ بر سر تبادل اسرا به توافق رسیدند که به موجب این توافقنامه، قرار بود همه بازداشت‌شدگان یمنی یا کشورهای عضو ائتلاف سعودی طی چند مرحله و طبق جدول زمانی آزاد می‌شوند اما عربستان سعودی در اجرای توافق کارشکنی می‌کند

0% ...

آخرین اخبار

خدمات شهید لاریجانی تا سال‌ها الگوی درخشان برای کارگزاران ایران اسلامی خواهد بود


حمله موشکی از جنوب لبنان به سمت منطقه الجلیل


ترامپ در حال تحقیق درباره عقب‌نشینی مقابل ایران است


جغرافیای جدید خاورمیانه؛ ایران در کانون قدرت


اعتراف صدراعظم آلمان به توانمندی ایران در برابر آمریکا ترامپ را خشمگین کرد


پاکستان: ریشه بحران خاورمیانه، اشغالگری اسرائیل است


دیده‌بان حقوق بشر انتقال شهرک‌نشینان به جولان اشغالی را حمایت مالی از جنایات جنگی خواند


انتقاد چین از سیاسی‌سازی تجارت و انرژی جهانی توسط آمریکا


الجزیره: پروازهای خارجی فرودگاه امام خمینی هم بزودی از سر گرفته می‌شود


ترکیه: هواپیمای رئیس رژیم صهیونیستی نمی‌تواند از حریم‌هوایی ما عبور کند