نیویورک تایمز:

بخشی از نیروهای سیا از افغانستان خارج می‌شوند

شنبه 30 فروردين 1399
13:21
بخشی از نیروهای سیا از افغانستان خارج می‌شوند نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: آمریکا به دنبال تلاش برای برقراری صلح و کاهش خشونت بخشی از نیروهای اطلاعاتی خود را از افغانستان خارج می‌کند.

العالم - آمریکا

نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از چند مقام ارشد آمریکایی نوشت: واشنگتن به دنبال تلاش برای برقراری صلح و کاهش خشونت بخشی از نیروهای اطلاعاتی خود را از افغانستان خارج می‌کند.

براساس این گزارش، رهبران طالبان در حین مذاکرات خواهان کاهش نیروهای اطلاعاتی آمریکا همزمان با خروج نظامیان این کشور شده بودند، موضوعی که تاکنون واشنگتن در مقابل آن مقاومت کرده بود.

این روزنامه آمریکایی با بیان اینکه نیروهای سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) بیشترین حضور را در خارج از آمریکا در افغانستان دارند، افزود: این در حالی است که پیش از این ترامپ اعلام کرده بود همزمان با کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان، نیروهای اطلاعاتی در این کشور و برای رصد تروریست ها افزایش خواهند یافت.

سازمان سیا که در نقاط مختلف افغانستان فعالیت می‌کند مدعی مشاوره به گروه‌های شبه‌نظامی برای مقابله با القاعده است در حالی که گروه های سازمان حقوق بشر اعلام کرد نیروهای سیا در عملیات خود دست به اعمال ضدبشری و کشتار مردم افغانستان می‌زنند.

نیویورک تایمز در ادامه تاکید کرد: با توجه به تصمیم ترامپ برای خروج نظامیان و آغاز کاهش تعداد آنها حتی پیش از اعلام رسمی توافقنامه صلح، خروج بخشی از نیروهای سازمان سیا بعنوان ابزاری برای قانع کردن طالبان به توافق صلح استفاده شده است.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، به نظر می‌رسد هدف اصلی طالبان از فشار آوردن به واشنگتن برای کاهش تعداد نیروهای سیا، حفظ درآمد این گروه‌ها که از منابع غیرقانونی از جمله فروش مواد مخدر است، بوده است.

این رسانه آمریکایی در ادامه گزارش داد: یکی از شناخته شده‌ترین گروه‌های شبه‌نظامی که سیا به آن مشاوره می‌دهد، نیروی‌های حفاظتی خوستی است که در شرق افغانستان فعالیت می‌کند. ارتباط این گروه با سازمان جاسوسی آمریکا بسیار مهم است تا بتوانند پشتیبانی نظامی را در حین عملیات علیه گروه حقانی و سایر اهداف به جریان بیاندازد. این گروه جزء پرانتقادترین بخش از تلاش‌های جنگی آمریکا است. نیروی حفاظتی خوستی توسط گروه‌های حقوق بشری و اهالی محلی متهم شدند که فعالیت‌های بی‌رحمانه و غیرقانونی را اجرا می‌کنند.

نیویورک تایمز افزود: مقامات معتقدند که هرگونه قطعی ارتباط نیروهای خوستی و سازمان سیا می‌تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد و باعث قطع ارتباط اتحاد قبایل و رهبران آنها با دولت مرکزی شود. همانگونه که «لیزا مادوکس» افسر سابق سیا معتقد است که برای آمریکا انچه که مهم می‌باشد این است که طالبان و دولت افغانستان اجازه تشکیل یک گروه تروریستی دیگر و حمله به متحدین یا خاک آمریکا را ندهند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

ایران عضو سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی شد


حماس: اجرای پیش‌نویس توافق درباره سلاح مقاومت منوط به خروج کامل اشغالگران از غزه است + ویدئو


بن حبتور: یمن در بالاترین سطح آمادگی برای مقابله با هرگونه تشدید تنش قرار دارد


حادثه ادعایی برای دو کشتی حامل گاز در مصر کاملا مشکوک است


سپاه: دو نفتکش متخلف مورد اصابت قرار گرفته و ۴ نفتکش متخلف به سرعت برگشتند


رادیو اربعین خیمه عزای سیدالشهدا (ع) و افتخار رسانه ملی است


تناقض در روایت‌های حادثه دمیاط نشان از طرحی برای تخریب روابط ایران و مصر دارد+فیلم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم