دولت لیبی: فجایع لیبی زیر سر امارات است/ استفاده از گاز اعصاب در درگیری‌ها

پنج‌شنبه 4 ارديبهشت 1399
14:27
دولت لیبی: فجایع لیبی زیر سر امارات است/ استفاده از گاز اعصاب در درگیری‌ها وزیر کشور دولت «الوفاق»ضمن بیان اینکه امارات عامل فجایع لیبی است، اعلام کرد که شبه‌نظامیان حفتر از گاز اعصاب در درگیری‌ها استفاده کردند.

العالم - لیبی

«فتحی باشاغا» وزیر کشور دولت «الوفاق» لیبی در یک کنفرانس مطبوعاتی که روز چهارشنبه در طرابلس برگزار شد، در واکنش دخالت‌های امارات در کشور لیبی و حمایت از «خلیفه حفتر» رهبر شبه‌نظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی»، این کشور را عامل تمام فجایع لیبی دانست و اعلام کرد که در درگیری‌ها از گاز اعصاب استفاده شده است.

به گزارش وبگاه خبری شبکه «الجزیره»، وزیر کشور دولت الوفاق در این ارتباط گفت که امارات می‌خواند هرج و مرج تا ابد در لیبی ادامه داشته باشد.

فتحی باشاغا در ادامه از جامعه بین‌الملل خواست که بداند امارات دادن تسلیحات و امضای قراردادهای نظامی با خلیفه حفتر به لیبی خسارت وارد می‌کند. و خاطر نشان کرد که هواپیماهایی حامل سلاح زیادی که از سوریه برخاسته‌اند، در فرودگاه «بنغازی» (شرق لیبی) فرود می‌آیند و شبه‌نظامیان وابسته به خلیف حفتر را تجهیز می‌کنند.

باشاغا همچنین گفت که شبه‌نظامیان وابسته به حفتر در درگیری با نیروهای دولت الوفاق در محور صلاح‌الدین (جنوب طرابلس) از گاز اعصاب استفاده کرده‌اند که این این گاز باعث کشته شدن بسیاری از این نیروها شده است.

وی ادامه داد: «این اقدام تنها از شرکت فاگنر برمی‌آید»؛ به گفته وزیر کشور لیبی این شرکت یاشده یک شرکت روسی است که ماه‌هاست در از نیروهای حفتر حمایت می‌کند و در کنار آنها می‌جنگد.

فتحی باشاغا همچنین که حفتر از «مزدوران مصری» در حملات خود علیه نیروهای الوفاق بهره گرفته است.

وزیر کشور لیبی با وحشیانه خواندن حملات حفتر عنوان کرد که این شبه‌نظامیان بی‌هدف مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها و مراکز بهداشتی را بمباران کردند.

در این ارتباط، هیأت اعزامی سازمان ملل نیز، روز سه‌شنبه، گزارش کرد که به دنبال شدت گرفتن درگیری‌های دو طرف در اطراف شهر «ترهونه» در جنوب شرق پایتخت لیبی بسیاری از ساکنان خانه‌های خود را ترک کردند.

از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند.

حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبه‌نظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

هشدار سخنگوی سپاه پاسداران به آمریکا


سرلشکر عبداللهی: صادرات نفت و گاز یا برای همه است یا هیچ‌کس


سردار قاآنی: پیروزی نهایی از آن حزب‌الله است


عزیزی: رئیس جمهور آمریکا راهی جز لفاظی ندارد


قالیباف در‌ واکنش به تهدیدات اخیر: ایرانی متفاوت خواهید دید


تجدید بیعت هزاران لبنانی با محور مقاومت؛ از تهران تا غزه و بیروت


وزیر دفاع انگلیس استعفا کرد


سخنگوی وزارت دفاع: ایران در برابر هیچ فشاری عقب‌نشینی نمی‌کند


سرگردانی صهیونیست‌ها در دوگانه «رویارویی با ایران» و «فرسایش جنگ‌های بی‌پایان»


رئیس جمهور: دولت با همه توان از تولیدکنندگان عرصه‌کشاورزی حمایت میکند


پربیننده ترین خبرها

ترامپ مدعی شد ایالات متحده در واکنش به حمله ادعایی ایران به بالگرد آمریکایی، حملاتی را به ایران انجام داده‌ است.


سنتکام اعلام کرد در واکنش به سرنگونی یک فروند بالگرد آپاچی، حملات تجاوزکارانه‌ای را به چند نقطه در جنوب ایران انجام داده است


قیمت نفت پس از حمله آمریکا به ایران افزایش یافت و به ۹۲.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.


ترامپ تجاوز دوباره به ایران را تایید کرد


هشدار مجدد عراقچی به آمریکا: اگر می خواهید در امان باشید بهتر است منطقه ما را ترک کنید


صدای انفجارهای جدیدی در شهر جاسک در جنوب ایران شنیده شد


گزارش‌ها حاکی از حمله به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جهرا در کویت است


سپاه پاسداران: ۲۱ هدف در پایگاه‌های هوایی و دریایی آمریکا در منطقه مورد اصابت قرار گرفت.


‌ ۴ هدف مهم در پایگاه هوایی و مرکز فرماندهی کنترل ارتش کودک‌کش آمریکا در الازرق اردن هدف قرار گرفتند


حمله موشکی رزمندگان هوافضای سپاه به ۴ هدف نظامی آمریکا در اردن


موج جدید انفجارها در کویت