العالم - یمن
سفارت آمریکا در یمن در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی با صدور بیانیهای موضع آمریکا درباره اعلامیه شورای انتقالی جنوبی را بیان کرد.
«کریستوفر هنزل» سفیر آمریکا در یمن در این بیانیه از شورای انتقالی خواست به فرآیند سیاسی مصوب در توافق ریاض بازگردد.
سفیر آمریکا در یمن همچنین از اقدامات اخیر شورای انتقالی در جنوب یمن از جمله اعلام خودمختاری در این منطقه ابراز نگرانی کرد.
هنزل گفت: «اقدامات یکجانبه اینچنینی فقط به وخامت وضعیت بیثباتی در یمن منجر میشود».
او ادامه داد: «این اقدامات بیهوده است به خصوص در شرایطی که یمن با تهدید ویروس کرونا روبه روست».
سفیر آمریکا در یمن تاکید کرد: «اعلامیه شورای انتقالی تلاشهای مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن برای احیای مذاکرات سیاسی میان دولت و الحوثیها را تهدید میکند».
شورای انتقالی جنوب، گروهی سیاسی و در عین حال شبه نظامی در جنوب یمن است که در می سال ۲۰۱۷ شکل گرفته است. هماکنون این گروه مورد حمایت ابوظبی است و برای سلطه بر جنوب یمن، رقیب دولت مستعفی یمن که در عربستان مقیم است، قلمداد میشود.
نیروهای وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن شامگاه ششم اردیبهشت در اقدامی که علیه دولت هادی و متحد سعودی است، اعلام خودمختاری کردند و همزمان با بیانیه رئیس این شورا –مقیم در امارات- تحرکات نظامی خود را در عدن از سر گرفتند.
اقدام شورای انتقالی خشم دولت مستعفی یمن را به همراه داشته است که از این گروه خواسته به توافق ریاض بازگردد و حالت خودمختاری را در جنوب یمن لغو کند.
از زمان تسلط نیروهای عربستان سعودی و امارات بر شهرها و استانهای جنوبی یمن، وضعیت امنیتی این مناطق بشدت دچار افت شده است.
عربستان سعودی تلاش کرد اختلافات نظامی را با توافقی در ریاض فیصله دهد اما تاکنون موفق نبوده است. «توافق ریاض»، توافق عربستان و امارت برای تقسیم قدرت در عدن و پایان دادن به درگیری نواب یکدیگر در جنوب یمن است که پنجم ماه اکتبر ( مهر ماه گذشته) میان متحدان آنان در ریاض امضا شد.
از مهمترین بندهای توافق ریاض استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن ظرف مدت هفت هفته از زمان امضای آن، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله یمن زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه بوده است که هیچ کدام تاکنون عملی نشده است.
فارس