پشت‌پرده جنجال‌آفرینی خارجی علیه موافقت‌نامه همکاری با چین از زبان زنگنه

دوشنبه 30 تير 1399
12:59
پشت‌پرده جنجال‌آفرینی خارجی علیه موافقت‌نامه همکاری با چین از زبان زنگنه وزیر نفت با اشاره به اینکه موافقت‌نامه با چین و شایعات مربوط به آن، جنجالی است که در خارج از کشور راه انداختند و برخی در داخل از آن پیروی کردند، گفت: موضوع پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران با چین، ‌قراداد نیست بلکه موافقت‌نامه کلی است و با هر کشور دیگری به جز رژیم صهیونیستی حاضریم از این دست موافقت‌نامه‌ها امضا کنیم.

العالم - ایران / سیاسی

«بیژن زنگنه» امروز (دوشنبه) در حاشیه مراسم امضای قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی در جمع خبرنگاران گفت: دولت به دلایلی با موضوع قیر رایگان مخالف است زیرا ساز و کارهای گذشته مساله‌ساز بوده است.

زنگنه تاکید کرد: قرارداد میدان فرزاد به زودی امضا می‌شود و تصمیمات اصلی آن گرفته شده است. این قرارداد البته با هندی‌ها نیست و با طرف ایرانی به امضا می‌رسد زیرا در شرایط فعلی، هیچ کشور خارجی حاضر به امضای قرارداد در هیچ موضوعی نیست.

وی با اشاره به اینکه موضوع پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران با چین، ‌قراداد نیست بلکه موافقت‌نامه کلی است، ‌ ادامه داد: در مورد شایعاتی که مربوط به نفت می‌شود نیز نه چینی‌ها چنین چیزی خواستند و نه ما دادیم.

وزیر نفت افزود: بر اساس این موافقت‌نامه، همکاری دراز مدت با چین در صنعت نفت خواهیم داشت و با هر کشور دیگری به جز رژیم صهیونیستی حاضریم از این دست موافقت‌نامه‌ها امضا کنیم.

وی گفت: حتی آمریکایی‌ها را در شرایط تحریم از حضور در صنعت نفت ایران منع نکردیم تا پیمانکار و سرمایه‌گذار داشته باشند.

به گفته زنگنه موضوع موافقت‌نامه با چین و شایعات مربوط به آن، جنجالی است که در خارج از کشور راه انداختند و برخی در داخل از آن پیروی کردند.

وزیر نفت تاکید کرد: نکته مهم آن است که بعد از امضا، این موافقت‌نامه باید به تصویب مجلس نیز برسد.

وی در مورد تخصیص سهمیه سوخت به خانوارها نیز گفت: این موضوع به تازگی مطرح شده و اگر در مجلس به تصویب برسد و به دولت ابلاغ شود موظف به تبعیت از آن هستیم.

زنگنه ادامه داد: در سال جهش تولید، ۲۵ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی ایران اضافه می‌شود و در جهش دوم تولید پتروشیمی ۱۰۰ میلیون تن و ارزش صادرات ۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.

به گفته زنگنه در صادرات نفت نیز وضع ما قابل قبول است و در در تولید نفت به زودی ۹ قرارداد جدید امضا می‌شود.

وی با تکذیب دوباره افزایش قیمت گازوئیل در کشور، ‌ گفت: مذاکره برای افزایش ۱۵۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس با قرارگاه خاتم الانبیا در جریان است.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

سپاه: تنگه هرمز تا پایان دخالتهای غیر قانونی آمریکا بسته شد


تقدیر سازمان بین‌المللی دریانوردی از کشتی ایرانی ناجی ۷۳ نفر در دریای مدیترانه


مردم عراق تعطیلی کنسولگری کویت را خواستار شدند


گزارش العالم از حملات رژیم صهیونیستی و زخمی شدن چند شهروند لبنانی +فیلم


خبرگزاری فرانسه: دور بعدی مذاکرات لبنان و اسرائیل ۱۵ و ۱۶ ژوئیه برگزار می‌شود


رسانه رژیم صهیونیستی: دستوری درباره عقب‌نشینی از لبنان صادر نشده است


حضور هیات آمریکایی در لبنان برای گفت و گو در باره عقب نشینی اسرائیل


عضو کنگره آمریکا توسط صهیونیست‌های مسلح در کرانه باختری متوقف شد+ فیلم


شنیده شدن صدای انفجار در اربیل و سلیمانیه عراق


دیدار وزرای خارجه ایران و عمان با دستور کار تحولات منطقه و تنگه هرمز